Премиерът Марио Драги обеща в сряда мащабни реформи, които да

...
Премиерът Марио Драги обеща в сряда мащабни реформи, които да
Коментари Харесай

Марио Драги: Италия няма да се възстанови от пандемията преди края на 2022 г.

Премиерът Марио Драги даде обещание в сряда огромни промени, които да оказват помощ за възобновяване на Италия след коронавирусната пандемия, като той дефинира целите си преди избор на доверие на неговото държавно управление, оповестява Ройтерс.

Новият италиански министър председател направи оценка, че стопанската система на страната няма да се върне на равнищата от преди пандемията преди края на 2022 година, оповестява БНР.

Бившият президент на Европейската централна банка разгласи нови промени, ориентирани към справяне с неотложни въпроси и одобрение на средствата за възобновяване. В първата си тирада като министър председател Драги разгласи промени в секторите на обществената администрация, данъчната система и правосъдната система.

Бившият началник на Европейската централна банка постави клетва през уикенда като нов министър председател на Италия, който има поддръжката на партии от целия политически набор, с цел да води страната през здравната рецесия и икономическия срив, породени от Covid-19.

" Нашият главен дълг е да се борим с пандемията по всевъзможен метод и да опазваме живота на нашите съграждани ", сподели Драги в първата си тирада пред Народното събрание. " Днес единството не е алтернатива, единството е дълг ".

Марио Драги съобщи, че държавното управление му ще гледа към бъдещето с поредност от промени, ориентирани към поощряване на дълготрайния напредък в третата по величина стопанска система на еврозоната, която се оказа в най-дълбоката криза от Втората международна война.

Неговите непосредствени цели ще бъдат обезпечаване на плавна акция за имунизация против Covid-19 и пренаписване на проектите за това по какъв начин да се изразходват повече от 200 милиарда евро от средствата на Европейския съюз, ориентирани към възобновяване на италианската стопанска система.

За да подсигурява, че парите са добре изразходвани, Драги алармира, че желае да извърши главен ремонт на обществената администрация, която е лимитирана от бюрокрацията, както и в правосъдната система, която е една от най-бавните в Европа.

" Подобно на държавните управления от следвоенния интервал, през днешния ден имаме опцията, или по-скоро отговорността, да стартираме нова реорганизация ", сподели Драги, който получи бурни аплодисменти от сенаторите след 50-минутното си послание в Горната камара на италианския парламент.

Коментирайки външните връзки на Италия, Марио Драги сподели, че страната му е обвързана със своите сътрудници от Европейския съюз и Съединени американски щати, само че също по този начин ще търси разговор с Русия.

В същото време италианското държавно управление ще изиска нов пакт на Европейски Съюз за имиграционните политики.

Гласуването на доверие на държавното управление на Марио Драги в Сената на Италия би трябвало да стартира в среднощ довечера (00.00 часа българско време).

Ако успее в задачата си, Драги освен ще спомогне за съживяването на Италия след най-тежката криза след Втората международна война, само че и ще даде подтик на целия Европейски Съюз, който от дълго време е смутен поради хроничната тромавост на Италия.

Драги е измежду най-уважаваните фигури в Европа след осемгодишното му ръководство на ЕЦБ, а номинацията му за министър-председател е приветствана от вложителите, като това се отрази при продажбите на италиански облигации във вторник, което провокира рекордно инвеститорско търсене.

Въпреки това, Драги е изправен пред огромни провокации, защото доста браншове на стопанската система са в застой, а някои компании оцеляват единствено с помощта на държавните помощи. Марио Драги сподели, че не може да отбрани всяка работа или бизнес, добавяйки: " Някои ще би трябвало да се трансформират, даже коренно ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР