Премиерът Кирил Петков заяви късно снощи в Брюксел, че не

...
Премиерът Кирил Петков заяви късно снощи в Брюксел, че не
Коментари Харесай

Премиерът не очаква парламентът да реши днес за РСМ

Премиерът Кирил Петков съобщи късно нощес в Брюксел, че не чака през днешния ден Народното събрание да одобри дефинитивно решение по френското предложение за преговорната рамка и започването на договаряния с Република Северна Македония (РСМ) и Албания за участие в Европейския съюз . Кирил Петков взе участие в срещата на върха на водачите от Европейски Съюз, на която са поканени и водачите на страните от Западните Балкани, предава Българска национална телевизия.

Премиерите на РСМ и Албания и в четвъртък демонстрираха остро недоволството от следващото отсрочване на решението за повдигане на българското несъгласие.

" Това, което през днешния ден се случи, е, че българската позиция беше непроменена, беше разбрана и в този момент всички чакат българският парламент да даде крайното решение . Така че желая тук доста ясно да кажа - всички тези думи, че министър председателят няма да си удържи на думата, прави подмолни покупко-продажби, ето това, което дадох обещание, това се случи. И няма кой - нито извън, нито от вътрешната страна да ме накара да счупя обещанието, което бях дал на българския народ ", съобщи министър-председателят в оставка Кирил Петков.

" Ние ще създадем всичко по силите си, с цел да получим нужната позиция от българския парламент . Това е наша отговорност - да дадем опция на двете страни и Северна Македония да може да направи последната стъпка. Те направиха към този момент толкоз доста, в идващите дни и седмици би трябвало да реализираме прогрес със Северна Македония и Албания ", безапелационен бе президентът на Франция Еманюел Макрон.

Европейският съвет продължава и през днешния ден - европейските водачи ще разискват войната в Украйна, в това число и въздействието ѝ върху световната продоволствена рецесия.
 Драги упорства за среща на върха за енергетиката
Драги упорства за среща на върха за енергетиката

Искат се незабавни ограничения, по които обаче евролидерите не са единни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР