Премиерът Кирил Петков заяви, че ще има допълнителни помощи за

...
Премиерът Кирил Петков заяви, че ще има допълнителни помощи за
Коментари Харесай

Петков обеща допълнителни помощи за електроенергия и в сметките за март

Премиерът Кирил Петков съобщи, че ще има спомагателни помощи за електрическа енергия и в сметките за март. Той сподели това в Брюксел в отговор на рецензиите на президента Румен Радев, че хората към момента чакат резултатите след назначението на нови хора в управлението на енергетиката:

"За мен нещата се движат в вярната посока. Факт е, че февруарските фактури включиха спомагателните помощи, които бяха комулирани от декември и януари. Надявам се, че всички дребни бизнеси сега видяха разлика от януарската си фактура. Допълнително в този момент ще се случи това и в март. Ще има спомагателни помощи. Работи се целеустремено, само че несъмнено, всеки един от нас желае да се случи по-бързо ".
Премиерът Петков е разговарял с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по отношение на позволената през вчерашния ден пролонгация за страната ни по проекта за възобновяване и развиване. Той разясни:

"Въпросът тук е стратегически. Особено в бранш "Енергетика " имаме смяна и с нея се уговорихме, че нашите екипи ще се съберат още веднъж да обсъдят тъкмо този сегмент. В момента не може да се усили спомагателната взаимозависимост на газ в българската енергийна система, тъй че отпадането на парогазовата централа в този случай, когато се приказва по какъв начин Европа би трябвало да понижи газовата си взаимозависимост, е безусловно ясна като позиция. Сега би трябвало да забележим какъв е различният вид и дали този различен вид, който сме предложили, е най-хубавият " - сподели министър председателят Кирил Петков преди среща на европейските водачи в Брюксел, отдадена на събитията към Русия и Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР