Премиерът Кирил Петков уволни заместник-министъра на транспорта и съобщенията Илия

...
Премиерът Кирил Петков уволни заместник-министъра на транспорта и съобщенията Илия
Коментари Харесай

Рокади в БДЖ: наскоро назначен зам.-министър и двама директори са уволнени

Премиерът Кирил Петков уволни заместник-министъра на превоза и известията Илия Илиев със своя заповед от през днешния ден. Освободени са и двама от членовете на Съвета на шефовете на „ Холдинг БДЖ “ – ръководителят Симеон Евтимов и членът Любомир Сяров.

Кадровите промени са по искане на министъра на превоза и известията Николай Събев, оповестяват от транспортното ведомство. Не е ясно кой ще размени уволнените фрагменти.

В БДЖ започнахме решителни и дълбоки промени. Нуждаем се от екип, който да следва темпото на смяната “, декларира министър Събев.

Припомняме, че зам.-министър Илиев отговаряше за промените в железниците. Той бе назначен със заповед на министър-председателя в края на декември. Двамата членове на Съвета на шефовете в „ Холдинг БДЖ “ пък бяха показани от Събев по време на оповестената промяна в бранша – вливането на комерсиалното и пътническото сдружения в Холдинга. Това се случи преди по-малко от три седмици.

Уволненията са факт няколко дни след чуването им в транспортната комисия в Народното събрание. Тогава Илиев не съумя да изясни резултата от почналата промяна в БДЖ и доста от въпросите на депутатите останаха без отговор. Илиев, Евтимов и Сяров единствено преди дни оповестиха пътната карта, по която ще се случва промяната.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР