Премиерът Кирил Петков ще проведе днес срещи с представители на

...
Премиерът Кирил Петков ще проведе днес срещи с представители на
Коментари Харесай

Работодатели и превозвачи на среща с Петков

Премиерът Кирил Петков ще организира през днешния ден срещи с представители на транспортния отрасъл, които оповестиха, че приготвят, а по-късно и с работодателските организации.

С превозвачите Петков дружно с вицепремиерът Гроздан Караджов и транспортния министър Николай Събев ще разисква цените на горивата и антикризисните ограничения на държавното управление. Разширяването на обсега на толсистемата също е в дневния ред на срещата, след като  през предходната седмица  браншовите организации стачкуваха и се оповестиха срещу желанието за заплащат, каквото желание беше оповестено.

Следващите дейности ще зависят от реакцията на страната, сподели пред БНР Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията  на автобусните превозвачи:

„ Продължаваме да поддържаме настояванията, които са свързани с понижаване на акциза, надлежно унищожаване на биодобавката за горивата, обезпечаване на средства за субсидиране на автобусните линии, надлежно проблемите, които са свързани с толсистемата. Оставаме в протестна подготвеност. “

При диалогът с работодателите министър председателят Петков ще разисква и, както и налагащите се в отговор ограничения. В срещата ще се включат вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова.

След прекъсването на съветския газ за България, водачите на бизнес организациите желаеха обновяване на договарянията с „ Газпром “, заледяване цените на газа и скица за отплата заради  тока.

„ Няма по какъв начин при растящи цени на ел. силата, при растящи цени на газта и помпайки такива свръхпечалби в няколко сдружения в страната, ние да чакаме, че те има опазване на работни места, че няма да има двуцифрена инфлация. Протестите са последна мярка, уповавам се, че няма да стигнем до тях “, съобщи преди седмица ръководителят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците Кирил Домусчиев.

От Българската федерация на индустриалните енергийни потребители предизвестиха премиера Петков за митинги против предстоящото ново повишаване на природния газ.

„ Българската промишленост не може да понесе цени по-високи от априлските “, съобщи преди дни изпълнителният шеф Ивайло Найденов.

„ Предприятията са към този момент декапитализирани от обстановката с цените на електрическата енергия макар обезщетенията и настояваме държавното управление да предприеме ограничения или за опазване, още по-добре за понижаване на цената, другояче нямаме огромен избор с изключение на да преминем към протестни дейности по този начин, както бяха декларирали работодателските организации “, изясни той Ивайло Найденов. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР