Премиерът Кирил Петков се е срещнал с президента на САЩ

...
Премиерът Кирил Петков се е срещнал с президента на САЩ
Коментари Харесай

Според МС: Петков и Байдън имали и по-дълга среща след осемте секунди, но не ги снимали

„ Премиерът Кирил Петков се е срещнал с президента на Съединени американски щати Джо Байдън на 24 март и това не е това 8-секундно поздравяване, посочено от ГЕРБ. Това са единствено протоколни фрагменти, преди началото на съвещанието на Европейския съвет, а срещата сред министър-председателя и президента на Съединени американски щати се състоя по-късно “, обясниха от Министерския съвет.

Ако в действителност е имало и по-дълга среща, то екипът на Кирил Петков за повторно прави гаф във връзка с среща на премиера и висши американски представители. Никой не се беше сетил да снима и по какъв начин българският министър-председател приказва с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Тогава, с цел да осведомят въпреки всичко за извършен диалог, им се наложи да употребяват фотография от Facebook на македонския министър председател Димитър Ковачевски, само че изрязаха македонеца.

Впоследствие трансферираха фала към Брюксел, обявявайки, че фотографията им била изпратена оттова.

При провеждането на срещи очи в очи сред държавници е обикновено участниците да разполагат с протоколни фрагменти и фотоси. На този стадий осемте секунди и два фрагмента от тях са единственото, показано от Министерски съвет за среща на Петков с Байдън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР