Премиерът Кирил Петков разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

...
Премиерът Кирил Петков разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.
Коментари Харесай

Петков се срещна с Ердоган на форум в Анталия |

Премиерът Кирил Петков беседва с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Двустранната среща беше в Анталия, където се организира второто издание на Международния дипломатически конгрес,  заяви държавният пресцентър.

В разговора си лидерите са разискали добросъседските връзки сред България и Турция, както и желанието за по-активно съдействие в енергийния бранш, в областта на стопанската система, инфраструктурата и защитата. Кирил Петков и Реджеп Тайип Ердоган са отбелязали напредъка и положителната работа по време на двустранните срещи на министрите на превоза и подхванатото за облекчение на трафика на ГКПП-тата.

Коментирани са били опциите за възстановяване на транспортната съгласуваност и построяването и подобряването на пътните връзки, в това число сред Пловдив и Истанбул. Турският президент поздравил българския министър председател за волята на държавното управление да пребори корупцията и да реформира правосъдната система. Двамата са се съгласили, че тези политики ще привлекат и повече вложители.

Премиерът подчертал, че изискването да направиш смяна в обществото и в политиката е това да си самостоятелен.

Петков приветствал Ердоган за лидерската му роля в дипломатическите диалози сред Украйна и Русия.

По-рано министър председателят Кирил Петков взе участие във втория ден на Световния дипломатически Форум. В рамките на панела водачите разискаха тематиката за смяната, пишат от пресцентъра на Министерски съвет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР