Премиерът Кирил Петков пристигна край гръцкия град Комотини, където заедно

...
Премиерът Кирил Петков пристигна край гръцкия град Комотини, където заедно
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков инспектира газовата връзка край гръцкия град Комотини

Премиерът Кирил Петков дойде край гръцкия град Комотини, където дружно с министъра на енергетиката Александър Николов направи оглед на градежа на интерконектора сред България и Гърция, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заедно с тях е и началникът на политическия кабинет на Петков Лена Бориславова. Българската делегация беше посрещната от гръцкия министър на околната среда и енергетиката Константинос Скрекас. Двете страни означиха значимостта на плана.

Газовата връзка ще свърже газопреносните мрежи на двете прилежащи страни, осигурявайки достъп до Южния газов кулоар и до редица нови източници на природен газ. IGB e с обща дължина 182 км, множеството от които са на българска територия. Трасето на газопровода минава през общините Стара Загора, Хасково, Димитровград и Кърджали, като обезпечава опция за газификация на всички обитаеми места в региона.

Миналата седмица министър-председателят Кирил Петков инспектира построяването на междусистемната газова връзка Гърция-България в региона на Стара Загора.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР