Премиерът Кирил Петков поиска от ЕС финансова подкрепа за страните,

...
Премиерът Кирил Петков поиска от ЕС финансова подкрепа за страните,
Коментари Харесай

Премиерът Петков поиска от ЕС финансова подкрепа за страните на първа линия

Премиерът Кирил Петков изиска от Европейски Съюз финансова поддръжка за страните, които са на първа линия във връзка с бежанската вълна от Украйна, включително и за България.

Това е станало на срещата във Версай, Франция, където се организира неофициалният Европейски съвет, оповестиха от Министерски съвет.

Премиерът бе безапелационен, че не може независимо всяка страна членка да се оправи с оказването на поддръжка на хората, които бягат от войната, и по тази причина е необходим общ европейски отговор, съобщи топновини.бг.

Според Петков страната ни би трябвало да намерения и за сюжет, при който Русия стопира доставките на газ. „ Аз нямам доверие, че ще се стигне до такава степен, само че както към този момент нееднократно заявих, единственият метод България да се оправи с подобен проблем, е да спре експорта на ток в екстремалната обстановка. Хубавото е, че виждам схващане от европейските сътрудници по тематиката “, означи Кирил Петков.

В тази подтекст министър председателят добави, че България интензивно работи както за приключването на построяването на гръцката газовата връзка, по този начин и се концентрира върху вложения в различни източници на енергия като геотермалната и слънчеви акумулатори. С всички тези дейности страната ни ще реализира задачата за енергийна самостоятелност, сподели българският министър председател.

В отговор на журналистически въпрос каква е позицията на страната ни за общ европейски заем поради рекордните цени на газа, Петков съобщи, че следва да се обмисли грантов механизъм, посредством който общността ще покаже, че е подготвена да поеме разхода.

„ Мястото на Украйна сигурно е в Европейския съюз, въпросът е по кое време ще се причисли към европейското семейство “, безапелационен бе министър- ръководителят Петков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР