Премиерът Кирил Петков обяви, че за последните три дни в

...
Премиерът Кирил Петков обяви, че за последните три дни в
Коментари Харесай

Премиерът отчете безпрецедентно високи нива на ваксинация в последните три дни

Премиерът Кирил Петков разгласи, че за последните три дни в България се следи невиждан ритъм на имунизация против ковид . В коридорите на Народното събрание той добави, че финансовият тласък от 75 лв. за пенсионерите като най-уязвима група, както и осведомителната акция са главните заслуги за това.

" Ваксинирахме 92 хиляди души в последните три дни - това са невиждано високи равнища. Нашата обща цел е да продължим с тези темпове на имунизация, а крайната цел е да не затваряме бизнеси и учебни заведения, както и да няма хора, чакащи пред лечебните заведения ", разгласи Петков.
Притеснява ли се здравното министерство от заболеваемостта от Коронавирус в страни с доста имунизирани - ето отговора (ВИДЕО)
Здравните управляващи възнамеряват да стигнем до 60 % имунизирано население до края на месеца. Това разгласи след съвещание на Националния пандемич...
Прочети повече
Относно действителните цифри на имунизираните в страната министър председателят изрази съжалението си, че се оказва, че процентът имунизирани българи е скочил, само че не на процедура, а единствено на доктрина.

" Българите сме намаляли, което значи, че равнищата на имунизация се качват по неприятния метод. Реалните равнища в този момент са 35% (около 2,3 милиона) , а не 26%, както беше допреди дни. Нашата задача продължава да е реализиране на над 70% имунизирано население (4,5 милиона българи) . Тези равнища няма да са през наложителна имунизация ", добави Петков.

По-рано през днешния ден по време на парламентарния надзор в Народното събрание министър председателят още веднъж прикани за повече отговорност както от страна на хората, по този начин и от политиците в залата:

" Призовавам ви да бъдете всички виновни, този път няма различен отговорен, виновниците ще бъдем ние, в случай че не се оправим ", сподели министър-председателят.
Кирил Петков: Няма да създадем имунизирането наложително, само че ще настояваме да е непринудено
Няма да създадем имунизирането против КОВИД наложително, само че ще настояваме да е непринудено. Масови са съмненията измежду българското общес...
Прочети повече
Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР