Премиерът Кирил Петков коментира пред медии кандидатурите за гуверньор на

...
Премиерът Кирил Петков коментира пред медии кандидатурите за гуверньор на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Слагам името си зад кандидатурата на Андрей Гюров за БНБ

Премиерът Кирил Петков разяснява пред медии кандидатурите за гуверньор на Българска народна банка и напрежението, подбудено в обединението през последните дни.

" Аз персонално поддържам Андрей Гюров безспорно, това е човек с необикновен етичен кодекс, експерт, аз персонално поставям своето име зад неговата кандидатура. Разбира се, втората номинация, която идва от Има Такъв Народ, в нашата коалиция има опция за народна власт и всеки да показа претендента, който смята, че е най-хубав ", съобщи министър председателят.

На въпрос дали двете кандидатури за Българска народна банка би трябвало да се отдръпват, с цел да няма разнобой в обединението, Петков отговори:

" Знаете ли, фактът, че нашата коалиция е от 4 разнообразни партии нормално се гледа като някакъв вид уязвимост, само че в действителност е мощ. Сила, тъй като можем в тези разлики нормално да стигнем до резултат, който е по-добър в сравнение с в случай че не бяхме дружно. За мен като министър-председател Андрей Гюров е по-добрата номинация, само че това е персонално мнение ".



Премиерът разяснява и плановете на финансовото министерство и повишаването на живота. Обясни, че това е резултат от международната рецесия, изключително в енергийния бранш, провокирана от войната.

" Намаляването на газоподаването от Русия, с ниските равнища на газ в газохранилищата в Европа дава опция цената на газа да се качи неведнъж. Това има директна връзка с цените на тока и защото сме на общ пазар, се подвигат цените и на газа, и на тока в България, което се отразява в една импортирана инфлация ", сподели той.

В рецесия сме, няма две отзиви, само че работим доста съществено, с цел да понижим риска и напрежението въху българското население, добави министър председателят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР