Премиерът Кирил Петков изрази готовността си да излезе на площада

...
Премиерът Кирил Петков изрази готовността си да излезе на площада
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков на разговор с бунтарите в петък, тогава излиза от карантина

Премиерът Кирил Петков изрази готовността си да излезе на площада пред Народното събрание измежду бунтарите от "Възраждане " и да беседва с тях.
Той обаче напомни, че сега е под карантина и "съжалява, че не може да е измежду хората ".
Много скърбя, че съм под карантина, тъй като на драго сърце бих отишъл да приказвам с хората на площада. Това съобщи министър председателят Кирил Петков през Би Ти Ви във връзка митинга на „ Възраждане “ пред Народното събрание.
По думите му той почита правото на митинг, като той самият е взел участие в редица демонстрации като жител.
„ Част от протестиращите не имат вяра в ограниченията, не имат вяра в Коронавирус. Призовавам ги да излязат с 10 индивида и откакто изляза от карантината в петък – ще седна на диалог с тях за един нов модел за превъзмогване на идната вълна “, уточни Петков.
Премиерът изясни, че е безусловно здрав и няма никакви признаци на ковид след КСНС, където стана ясно, че ръководителят на Народното събрание Никола Минчев е с позитивен тест.
Той беше безапелационен, че държавното управление не работи под напън и при рекордната заболеваемост сега - не може да се анулира зеленият документ.
Петков изясни, че не е разговарял с вътрешния министър Бойко Рашков по отношение на защитата на митинга.
Петков е в самоизолация след съвещанието на КСНС при президента, след което стана ясно, че парламентарният началник Никола Минчев е инфектиран с Ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР