Премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова

...
Премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова
Коментари Харесай

На разпит: Премиерът и началникът на кабинета му се явиха в прокуратурата


Премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова се явиха на разпит в прокуратурата. Министър-председателят е предал директория с 19 имена. От държавното обвиняване оповестиха, че ще изискат от Министерство на вътрешните работи и службите каква информация имат за посочените лица.

Два часа с двама прокурори – по този начин е минал разпитът, по думите на премиера Кирил Петков. Той е оставил своята директория с имена и скандални случаи.
Снимка: Ладислав Цветков

„ 19 индивида са хората в листата, който съм донесъл. Имаме Таки, Маджо, Петьо Еврото. Една прокуратура би трябвало сама да направи това домашно и да се самосезира по обществената информация. Ако имат потребност от помощ - ето тук съм “, добави министър-председателят.

По-рано разпита на премиера разяснява и президентът Румен Радев. „ При връчването на мандата заявих, че в случай че обединението не реализира пробив, то предишното ще реализира реванш. За мен това е институционално изнудване, чакам водачите на партиите в обединението да застанат зад премиера “, добави президентът.
Снимка: Ладислав Цветков

Кирил Петков дефинира разпита като непотребен пиар, а не като напън. Няколко часа след премиера в прокуратурата пристигна и началника на кабинета му Лена Бориславова, която е участвала на диалога на Петков с Иван Гешев. Тя не носеше директория, а единствено лист с имена. „ Има изявления с личността Делян Пеевски “, добави тя.

От прокуратурата споделиха, че желаят от Министерство на вътрешните работи, ДАНС и службите от изпълнителната власт данни за посочените от Петков лица.

„ Интересно е въпреки това по какъв начин, когато тази среща беше извършена, внезапно прокуратурата имаше опцията да се самосезира, да привика мен, да привика министър-председателя, с цел да даваме обяснения, без да търси подпомагане от тези органи “, разяснява Бориславова.

Срокът за инспекцията на прокуратурата е 3 месеца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР