Премиерът Кирил Петков даде пространно интервю пред Мария Цънцарова от

...
Премиерът Кирил Петков даде пространно интервю пред Мария Цънцарова от
Коментари Харесай

Кирил Петков: Отивайки при г-н Борисов с пурата, все едно отивате при някой от Сицилия

Премиерът Кирил Петков даде просторно изявление пред Мария Цънцарова от бТВ, в което разказа връзките си и усещанията от досегашни сътрудници в ръководството, като Слави Трифонов, или водачи на опозицията - Бойко Борисов, Делян Пеевски.

“Страшно е да кажеш „ не “ на един водач, който в действителност има по този начин мафиотско държание, има охрана…”

На уточняващ въпрос кого засяга, Петков рече следното:

“Говоря и за Слави Трифонов, и за господин Борисов. Не знам дали знаете, само че, отивайки при господин Борисов с пурата, вие отивате все едно при някой от Сицилия. Така че да кажеш на подобен човек: „ Аз съм самоуверен, желая да застана с „ Продължаваме промяната “ и ще се отрека от остарелия модел “...

Въпросът е, че тези хора вкарват боязън в техните депутати и даже част от депутатите осъзнаваха, че неверният път е пътят, който техните водачи сочат. Те желаят да бъдат част от смяната, въпросът е, че просто не им стиска да вземат вярното решение, за което не ги упреквам. За страдание, ще загубим няколко месеца, до момента в който стигнем отново до самостоятелните 121.”

Той отговори на някогашния министър председател и по негова остра реакция по-рано през днешния ден в Бургас. Според Борисов, в отчет на АДФИ не били открити никакви нарушавания по договорите за строителството на автомагистрала “Хемус”.

" Една година рашковщината шестваше и лъжата против нас бе съществена вест във вашите медии “, по този начин водачът на ГЕРБ се обърка към публицистите.

„ Бойко Борисов чете този отчет, както дяволът евангелието, отвърна Петков. - Много добре се споделя в отчета, на 19-а страници, че ценообразуването е доста надвишено, а заключенията са, че Законът за публичните поръчки е нарушен. Този отчет в действителност обрисува много съществени проблеми с цялото строителство. “

Министерството на финансите също опроверга Борисов:

„ Във връзка с тиражирани погрешни изказвания за липса на констатации за нарушавания при инспекция на Агенция за държавна финансова ревизия (AДФИ) в Агенция „ Пътна инфраструктура “ Министерството на финансите декларира, че при инспекцията са установени съществени нарушения”.

В позицията на МФ са изброени и съответните нарушавания.

Очаквайте детайлности.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР