Премиерът и ръководител на управляващата Либерално-демократическа партия на Япония Фумио

...
Премиерът и ръководител на управляващата Либерално-демократическа партия на Япония Фумио
Коментари Харесай

Какви са доходите на премиера и депутатите в Япония за 2022-а

Премиерът и началник на ръководещата Либерално-демократическа партия на Япония Фумио Кишида е проработил общо над 38,6 милиона йени (над 267,2 хиляди $, приблизително месечно по към 23 хиляди долара) през 2022 година. По приходи за предходната годин като цяло той изпреварва водачите на всички останали парламентарно показани партии, демонстрират оповестените през днешния ден данни за приходите на депутатите, заяви ТАСС.

Доходите на Кишида се състоят от заплатата му като министър-председател и заплащания, дължими на член на Народното събрание, както и възнаграждения за изявления, доходи от платени речи и така нататък Ръководителят на японското държавно управление е спечелил през 2022 година съвсем 10,3 милиона йени (71 хиляди $. ) повече от предходния министър председател.

На второ място по този индикатор е водачът на комунистите Кадзуо Ший. Той е получил за годината повече от 20,5 милиона йени (почти 142 000 долара). Значителна част от тази сума съставлява хонорарът за мнения, оповестени предходната година за програмата на японските комунисти.

За разлика от премиера Кишида, приходите на водачите на всички други парламентарно показани политически партии се оказаха по-ниски от междинните приходи на неговите депутати. Те възлизат на съвсем 21,6 милиона йени (149 100 $ за годината).

Представителите на ръководещата ЛДП остават водачи по доходи в Народното събрание за шеста поредна година. Средният им приход през 2022 година е бил повече от 22,8 милиона йени (близо 158 000 долара). В листата на 10-те депутати с най-високи доходи, либералдемократите заемат седем места.
 Япония дава близо 1 милиарда $ на Toyota, с цел да създава акумулатори
Япония дава близо 1 милиарда $ на Toyota, с цел да създава акумулатори

С парите ще се подтиква производството в страната
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР