Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов не е разговарял

...
Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов не е разговарял
Коментари Харесай

Борисов склонил за субсидията заради риска за бюджет 2020

Премиерът и водач на ГЕРБ Бойко Борисов не е разговарял с Корнелия Нинова за партийните дотации. Това стана ясно от коментара му по време на днешното изключително съвещание на кабинета.

Парламентът самичък провокира рецесия, съобщи той. По време на дебатите в Народното събрание за бюджет 2020 приказвал с финансовия министър Владислав Горанов, който му обяснил, че няма да се одобри бюджетът, в случай че не се реши въпросът с държавното финансиране за партиите.

Не можехме да приемем бюджета, сподели Борисов. Субсидиите можеха да попречат на приемането на бюджета , още веднъж съобщи той. Ако няма признат бюджет, щял да остане сегашния.
 Борисов е огромният губещ от вота за дотациите съгласно Цонев
Борисов е огромният губещ от вота за дотациите съгласно Цонев

Валери Симеонов бил кумът медиатор на диалозите сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия

Със остарелия бюджет нямало по какъв начин да се осъществят политиките на кабинета, нямало да има нарастване на заплати.

Това беше един риск и трябваше да взема решение, съобщи Борисов. За мен бюджетът бе по-голям, посочи той. Друг вид за излаз от рецесията със дотацията бил дружно с Валери Симеонов да внесат промени в Закона за политическите партии . Не можех да го приема, акцентира министър-председателят.

Не съм приказвал с Корнелия Нинова, безапелационен бе той. Ако тя е разговаряла с Валери Симеонов, да си каже, прикани министър председателят. Сега на сляпо подкрепихме предлагането на Българска социалистическа партия, с цел да ни се одобри бюджетът , неудовлетворен е Бойко Борисов. Затова той желае разбор от финансовия министър Владислав Горанов какъв брой пари трябват на партиите за естествена политическа активност.
 Обрат в Народното събрание - 8 лева партийна дотация Обновена
Обрат в Народното събрание - 8 лева партийна дотация

Депутатите прегласуваха прегласуването, Движение за права и свободи се ядосаха и напуснаха залата

От къде пристигна това число осем? , недоумява Бойко Борисов. Демокрацията дава най-хубави резултати при многопартийна система, безапелационен бе министър председателят. Той сподели, че ГЕРБ дават от дотацията пари за джамии, църкви, за заболели хора. Борисов желае изрично написани правила защо да се харчат парите от дотацията. Може ли да се прави телевизия с парите от дотацията?, пита още министър-председателят. Затова той упорства за разговор по въпроса за партийните дотации. Лидерът на ГЕРБ заръча на финансовия министър да подеме тематиката.

Бойко Борисов се пошегува с Никулден и уточни, че в случай че бил ръководител на организация за отбрана на животните, щял да излезе на митинг " Убиха шараните ".

Припомняме, преди дни беше решено, че партийната дотация въпреки всичко ще бъде 8 лв.. Това стана ясно след трагично гласоподаване по-рано същия ден, при което Народното събрание изпадна в патова обстановка , защото нито беше признато предлагането на Българска социалистическа партия за 8 лв. дотация, нито предлагането за един лев дотация събра поддръжка. Това на практика означаваше, че дотацията става 0 лв..
 Горанов отхвърля за сделка с Българска социалистическа партия за дотациите
Горанов отхвърля за сделка с Българска социалистическа партия за дотациите

Той не знае какво гласоподават патриотите

Темата за партийните дотации беше подхваната в четвъртък в Народното събрание в другояче много велите диспути по бюджета за идната година. Въпросът повдигна водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който разгласи, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия са влезнали в съглашателство , с цел да се гласоподава подмолно предлагането на 8 лева дотация на глас за партиите.

И от ГЕРБ - Владислав Горанов , и от Българска социалистическа партия - Корнелия Нинова, изрично отхвърлиха всякакво схващане по тематиката за общи дейности.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък бе безапелационен, че не желае да легитимира измислиците на Движение за права и свободи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР