Премиерът Димитър Ковачевски за пореден път потвърди на страницата си

...
Премиерът Димитър Ковачевски за пореден път потвърди на страницата си
Коментари Харесай

Ковачевски: Старт на преговорите ЕС-РСМ преди включване на българите в конституцията

Премиерът Димитър Ковачевски за следващ път удостовери на страницата си във Facebook, че държавното управление на Република Северна Македония не е получило публично предложение, което да е хармонизирано на равнище всички 27 страни-членки и че всяко решение би трябвало да бъде съветвано с институциите на република Северна Македония.

„ Какъвто и да е окончателният съгласуван текст на френското предложение, показвам, че с цел да бъде то задоволително за нас, следните детайли са от решаващо значение - ясно формулиране на македонския език в Преговорната рамка и ясна отбрана на македонската еднаквост. Исторически въпроси не могат да бъдат критерии в Преговорната рамка “, декларира Ковачевски във Facebook.

Премиерът декларира още, че договарянията сред Северна Македония и Европейски Съюз би трябвало да стартират преди началото на процедурата по конституционни промени за включване на българи, хървати и черногорци в преамбюла на конституцията.

„ Силни гаранции както от България, по този начин и от Европейския съюз, че България няма да излезе с нови условия, отвън това, което ще бъде контрактувано в Преговорната рамка и двустранния протокол, който към момента не е съгласуван с България “, сподели той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР