Премиерът да гледа на дипломацията не като на акт, за

...
Премиерът да гледа на дипломацията не като на акт, за
Коментари Харесай

Калфин не вярва, че ще скъсаме дипломатически отношения с Русия

Премиерът да гледа на дипломацията не като на акт, за който да бъде окуражителен, сподели той

Обяснението, което се дава в държавното решение за съветските чиновници, не е безапелационно,коментира Ивайло Калфин, министър на външните работи от 2005г, до 2009г., в предаването „ Добър ден, България „ на Радио „ Фокус “.

„ Не имам вяра, че ще се стигне до разкъсване на дипломатическите връзки, само че те изпадат в доста тежка фаза. Свеждат се до минималното ниво и по този начин официални двустранни връзки. Не това е задачата на дипломацията “.

Тази обстановка би трябвало да се преглежда като един епизод от връзките през последните години, сподели още Калфин.

„ А другояче изгонването на 70 чиновници в посолството, не всички от тях са дипломати, би трябвало да бъде, в случай че това нещо се случва, нормално се желае някакво пояснение. Обяснението, което се дава в държавното решение, не е безапелационно. Така че остава изгонването ей по този начин по принцип, което е неприятен жест и който си има последици “, уточни дипломатът.

Полезният ход оттук насетне е да се понижи напрежението и от двете страни и да се премисли смисълът на това да имаме дипломатически връзки, даже да имаме несъгласия по доста тематики, добави той.

„ Скъсването на официални дипломатически връзки – аз нямам доверие, че до такава степен стигаме – се прави в най, най-крайните случаи. Ние не сме стигнали до подобен краен случай. Държави в обтегнати връзки би трябвало да имат канал за връзка между тях, означи Ивайло Калфин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР