Премиерът Бойко Борисов заяви, че позицията на българското правителство е

...
Премиерът Бойко Борисов заяви, че позицията на българското правителство е
Коментари Харесай

Борисов с нов призив : Радев все пак да каже позицията си за Навални, няма да му се карат

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че позицията на българското държавно управление е за неотложно освобождение на хората, арестувани в Русия за политическа активност и съобщи, че това не би трябвало да се позволява. Това не значи, че ние скапваме връзките ни с Русия, заяви във фейсбук министър председателят, като посочи, че България възприема прагматичните решения в интерес на страната, само че съобщи, че не го прави, когато са нарушени нашите полезности. По думите му не е ужасно да си кажем позицията. Премиерът посети дирекция в Министерство на околната среда и водите, която се занимава с надзор и наблюдаване на положението на околната среда в страната.

По време на посещаване в град Сливница през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов прикани президента Румен Радев да излезе с позиция за задържането на Алексей Навални.

Коментирайки показаната му информация за активността на дирекцията в Министерство на околната среда и водите, Борисов сподели " мога да ви поздравя, бяхте изчерпателни, както през вчерашния ден и президентът Радев доста обстоен. На един обикновен въпрос - изчерпи какво ли не друго, с изключение на позиция ", сподели Борисов. Наша позиция - на евроатлантическата демократична общественост, е да бъде освободен, повтори министър председателят и добави, че не е чул от президента позиция за изгонените съветски дипломати.



" Мисля над 6, когато приказва за Гебрев. Със службите във Англия доста работим по тази тематика, тези които минаха тогава, са оповестени за личност нон грата, да, вътрешна работа е несъмнено, само че ние когато организираме избори, каним наблюдаващи от други страни, с цел да бъдат всички сигурни, че изборите са транспарантни, почтени и ясни. С нищо не съм го засегнал, с цел да може по този начин остро да отговоря, с изключение на да каже позицията си - да - не, няма да му се карат толкоз, не е ужасно ", разяснява Борисов.

Вчера в своя позиция президентът Румен Радев във връзка на апела на премиера Бойко Борисов президентът да изрази своето мнение за задържането на Алексей Навални в Русия съобщи: " Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и публицисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български жители. В Европарламента се прочу със заканата " да изгори " Елена Йончева, както самичък се показва в записа, а в европейската преса с това, че праща в турските затвори хора, потърсили леговище в Европа. Сега се прави на труженик за народна власт. Защото към този момент завърши с тази в България, по тази причина " освобождава " други нации, съобщи още президентът Радев. " За мен проблемите на българската народна власт са прекомерно трагични, с цел да ги крием зад загрижени, театрални пози. Оставям тази роля на Борисов ", показва президентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР