Премиерът Бойко Борисов заряза джипката и се качи на хеликоптер,

...
Премиерът Бойко Борисов заряза джипката и се качи на хеликоптер,
Коментари Харесай

Борисов замени джипката с хеликоптер

Премиерът Бойко Борисов заряза джипката и се качи на хеликоптер, с цел да огледа по какъв начин върви строителството на газопровода " Балкански поток ". От триминутното видео, качено на неговия профил, не излиза наяве кой различен с изключение на премиера се вози в машината. Със сигурност обаче се вижда, че не той я ръководи.

" Само по този начин може да се види мащабността на това, което строи България ", споделя Борисов от хеликоптера.

Премиерът ревизира напредъка по трасето в региона на компресорна станция „ Расово “, прецизираха от държавната пресслужба. С тази компресорна станция, както и с компресорната станция „ Нова Провадия “ ще може да бъде повишен потенциалът на Балкански поток до 20 милиарда куб. метра. 

По думите на премиера компресорите са най-хубавите и дават опция за всевъзможен газ с друг генезис да потече през българските газови автомагистрали. Балкански поток ще диверсифицира газ по цялото трасе, освен за България, само че и за Сърбия, Унгария и Австрия. Освен това започвало и разширяване на газохранилището в Чирен. 

Проектът „ Балкански поток “ e част от концепцията за газов хъб Балкан, чиято цел е да утвърди ролята на България като водещ търговски разпределителен център в района и Европейския съюз, напомнят от пресцентъра  на Министерски съвет.

В събота министър председателят Борисов продължи тематиката, като написа в профила си във Facebook, че " на пристанище „ Бургас “ всекидневно идват стоманени тръби, с които се построява „ Балкански поток “.   " Доставени във краткотрайните строителни бази са общо 19 947 броя тръби (239,36 км). В момента на пристанището има още 6250 броя тръби (75 км), които идната седмица ще бъдат превозени към краткотрайните бази ", твърди Борисов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР