Премиерът Бойко Борисов вози в служебен автомобил кандидат за кмет

...
Премиерът Бойко Борисов вози в служебен автомобил кандидат за кмет
Коментари Харесай

Според ЦИК возенето на кандидати в джипа на Борисов може да е нарушение


Премиерът Бойко Борисов вози в длъжностен автомобил претендент за кмет от ГЕРБ и до момента в който обикаля обекти и беседва с него, излъчва онлайн във фейсбук. Това въпреки всичко може да е нарушаване на Изборния кодекс в частта за рестриктивните мерки за предизборната пропаганда, излиза наяве от решение на Централната изборна комисия, с което се анулира и връща решението на Общинската изборна комисия във Велико Търново.

Преди дни Общинската изборна комисия във Велико Търново реши, че няма нарушаване на изборните правила във видео онлайн от профила на премиера Бойко Борисов във фейсбук, в което той обикаля с претендента на ГЕРБ за кмет на града Даниел Панов. Според сигнал на Българска социалистическа партия министър председателят в работно време и със длъжностен автомобил взе участие в предизборната акция на ГЕРБ.

Панов бе кмет до момента, само че съгласно изборните правила не съставлява община Велико Търново от момента на регистрация за изборите. След нея е задължен да излезе в отпуск, а действително настоящ кмет, който съставлява общината (в това число и пред изпълнителната власт), е някой от зам.-кметовете.

Става въпрос за видео от 11 октомври, в което Борисов вози Панов в джипа и разискват планове за общината, след което се разхождат и не престават диалога. Според общинската изборна комисия обаче жалбата не е основателна, защото персоналните профили във фейсбук не са медия по смисъла на Изборния кодекс.

От ЦИК обаче напомнят правилото от Изборния кодекс, че фейсбук профилите в действителност не са "медийна услуга ", само че и в това има изключение - "медийна услуга " са страниците на медии (печатни и електронни) в обществената мрежа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР