Премиерът Бойко Борисов внесе предложение до Министерския съвет за освобождаване

...
Премиерът Бойко Борисов внесе предложение до Министерския съвет за освобождаване
Коментари Харесай

Борисов уволнява шефката на Закрила на детето заради случая ”Габрово”

Премиерът Бойко Борисов внесе предложение до Министерския съвет за освобождение на Офелия Кънева като ръководител на Държавната организация за протекция на детето.

Мотивът е непредприемането на съответни ограничения против насилието в дома за деца и младежи с увреждания "Хризантема “ в Габрово, оповестиха от държавната осведомителна работа.

За краткотрайно изпълняващ длъжността се дефинира доктор Валентин Димитров, заместник-председател на организацията.

Борисов разпореди също по този начин Главният инспекторат на Министерския съвет да направи цялостна инспекция на активността на ДАЗД, в която особено да бъдат оценени осъществените наблюдаване и надзор на профилираните институции за развъждане на деца по отношение на спазването на правата на детето.

По-рано през днешния ден стана ясно, че против ръководителката на "Хризантема “ ще бъде импортиран сигнал в прокуратурата за това, че повече от година е укривала данните за принуждение, което е създавало предпоставки то да се повтори. Това сподели пред bTV шефът на Дирекция „ Социално подкрепяне “ в Габрово Радостина Братованова.

Самата директорка Маринела Лазарова разяснява, че е подготвена.

„ Пак наблягам, бездействието е от страна на директния ми началник. Удобната позиция, която заема сега, че не е знаела и не е чувала “, посочи тя.

И добави, че я е алармирала, като ѝ посочила видеоматериал в наличието на Йорданка Милчева – обществения служащ, снимал фрагментите с принуждение.

Самата Милчева уточни, че детегледачката от клипа е получила остра забележка, само че е останала на работа, като се следило дали държанието ѝ ще се повтори. Следващият запис с принуждение е от септември 2017 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР