Премиерът Бойко Борисов внесе предложение до Министерския съвет за освобождаване

...
Премиерът Бойко Борисов внесе предложение до Министерския съвет за освобождаване
Коментари Харесай

Борисов поиска оставката на шефа на Агенцията за закрила на детето

Премиерът Бойко Борисов внесе предложение до Министерския съвет за освобождение на Офелия Кънева като ръководител на Държавната организация за протекция на детето. За краткотрайно изпълняващ длъжността се дефинира Валентин Димитров, заместник-председател на организацията.

Борисов разпореди също по този начин Главният инспекторат на Министерския съвет да направи цялостна инспекция на активността на ДАЗД, в която особено да бъдат оценени осъществените наблюдаване и надзор на профилираните институции за развъждане на деца по отношение на спазването на правата на детето.

Мотивът за препоръчаната от премиера Борисов смяна в управлението на ДАЗД е непредприемането на съответни ограничения против насилието в дома за деца и младежи с увреждания „ Хризантема “ в Габрово.

Кадрите с принуждение в дома станаха притежание на медиите след междуличностен спор и обвинявания измежду личния състав на дома. В „ Хризантема” са настанени седем деца и трима младежи с увреждания, която грижите за тях са денонощни.

Потресаващите видеокадри са направени в интервал от две години от 2016 и 2017 година Разкритията прави ръководителят на центровете за настаняване, откакто подчинени ѝ пращат инспекция. На фрагментите се чуват закани от страна на дамите, които работят в дома, вижда се и че протягат ръка на децата.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР