Премиерът Бойко Борисов възложи на министрите да се ангажират лично

...
Премиерът Бойко Борисов възложи на министрите да се ангажират лично
Коментари Харесай

Борисов към министрите: Въвеждането на електронно управление е приоритет в работата ви

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите да се ангажират персонално и по-активно с въвеждането на електронното ръководство. Повод за това беше коментар на вицепремиера Томислав Дончев за липса на готовност за въвеждане на електронния продан на документи сред администрациите и действителен риск за неспазване на крайния период – м. ноември, излиза наяве от стенограмата на днешното държавно съвещание.

„ И по моя оценка мобилизацията не е задоволителна. Като споделям незадоволителна, имам поради извънредно незадоволителна. В последна сметка имате немного – осем-девет месеца това да се трансформира в действителност. И няма каквато и да било настройка срокът да се удължава. Така че, цялостна готовност ”, съобщи Дончев.

Знам какви са дефицитите и от позиция на системи, и от позиция на експерти. При персонален ангажимент от ваша страна нещата би трябвало да могат да се решат. От министерствата към една трета сега вземат участие в електронния документооборот, териториални администрации – една, от регионалните администрации – под половината, от общините – под половината. Така че, няма да се случи без персонално ваше присъединяване. Приемете го за приоритет, тъй като няма настройка за удължение на периода, акцентира още Томислав Дончев.

„ Много ясно сме се разбрали и това, че месец-два не ви занимах с тематиката, не значи, че е отпаднало. Едно от първите три неща, за които сме се разбрали и в обединението, е електронното ръководство като най-практическата мярка в битката с корупцията, с това, което мъчи хората. И не си мислете, че на някой ще се размине. Много ясно сме се разбрали! Така че, не пилейте времето “, сподели министър председателят Бойко Борисов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР