Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с председателя на Държавния

...
Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с председателя на Държавния
Коментари Харесай

Борисов посрещна китайския премиер Ли Къцян


Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с ръководителя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян, който идва на четиридневно публично посещаване в София. Те ще обсъдят развиването на двустранните връзки и опциите за в допълнение активизиране на търговско-икономическото съдействие по време на работна вечеря сред двете делегации.
След формалната гала по посрещане на ръководителя на Държавния съвет на Китайската национална република Ли Къцян е планувано поднасяне на венец на паметника на Незнайния войник и посещаване на църквата „ Света София “. По-късно Борисов и Къцян ще проведат двустранна среща на четири очи в постройката на Министерския съвет, последвана от пленарни диалози.
И президентът Румен Радев ще беседва с китайския министър председател Ли Къцян по време на визитата му в София. Днес българският държавен глава и министър-председателят на Китайската национална република ще проведат среща на „ четири очи “ на „ Дондуков “ 2, след което ще се състоят пленарни диалози на формалните делегации на двете страни.
Президентът Румен Радев и неговата брачна половинка Десислава Радева ще бъдат домакини на публична вечеря във вила „ Калина “ по случай визитата на министър-председателя Ли Къцян и брачната половинка му Чън Хон.
Ли Къцян е в София за провеждането на седмата Среща на държавните и държавни ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай, която тази година се семейства от България. Основната цел на форума „ 16+1 “ е да задълбочи комерсиалните връзки и икономическото съдействие сред страните участнички и да насърчи двустранни и многостранни партньорства.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР