Премиерът Бойко Борисов разказа за събитията и контактите, които е

...
Премиерът Бойко Борисов разказа за събитията и контактите, които е
Коментари Харесай

Борисов: Китайските инвестиции и финасирането на коридор №8 са много реални

Премиерът Бойко Борисов описа за събитията и контактите, които е имал на Срещата на водачите от Централна и Източна Европа и Китай в Будапеща.

" Инвестициите от Китай тъкмо дават отговор на това, което постоянно съм казвал, че ще е от изгода за Балканите - инфраструктурните планове, съобщи той. - Мисля, че нещата сега са доста действителни. На 6-ти и 7-ми ще проведем договаряния за финансиране на кулоар № 8. Китай доста интензивно приказва за вложения, говорили са и с Ципрас за това. Имаме една година и можем да сме водещи и в Изтока, и в Запада ", добави Борисов.

Както стана ясно по-рано, България ще бъде хазаин на идната Седма среща на държавните и държавни ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай през 2018 година

" С Виктор Орбан имаме доста тематики - говорихме за кохезионната политика. Говорихме си и за източното партньорство, че още доста страни от Източна Европа би трябвало да седнат на масата за договарянията ", съобщи министър председателят за диалозите с унгарския си сътрудник.

" На едно мнение сме, че би трябвало да мислим за сходно на Брекзит съглашение единствено с Турция. То да уреди всички противоречиви тематики. На всички ни е ясно, че Турция няма да се причисли към Европейски Съюз ", добави Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР