Премиерът Бойко Борисов пристигна в румънския град Сибиу за участие

...
Премиерът Бойко Борисов пристигна в румънския град Сибиу за участие
Коментари Харесай

Борисов пристигна в Румъния за Срещата на върха на страните-членки на ЕС

Премиерът Бойко Борисов дойде в румънския град Сибиу за присъединяване в Срещата на върха на държавните и държавни ръководители на страните-членки на Европейски Съюз.
Срещата на водачите в Румъния се организира в Деня на Европа и е съществена за ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз, което страната пое на 1 януари тази година. Мотото на Румънското председателство е " Кохезия, обща европейска полезност ".
По време на срещата през днешния ден водачите ще обсъдят аспекти на Стратегическия дневен ред 2019-2024 година Сред тематиките ще бъдат насърчаването на мира и стабилността, поддържането на европерспективата за другите европейски страни, съдействието в региона на миграцията, следването на уравновесена комерсиална политика, насърчаването на европейските вложения в защитата и ролята на Европа като международен водач в битката против изменението на климата.
Срещата на водачите ще приключи с приемането на Декларация от Сибиу за общото бъдеще на страните в Европейски Съюз, изпращаща обръщение за единение и доверие в взаимните дейности на държавите-членки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР