Премиерът Бойко Борисов предложи по време на днешното правителствено заседание

...
Премиерът Бойко Борисов предложи по време на днешното правителствено заседание
Коментари Харесай

Психотерапия ми е да се наслаждавам на работата на строителите, сподели Борисов

Премиерът Бойко Борисов предложи по време на днешното държавно съвещание да се разиска концепцията ВиК сдруженията да се обединят в едно държавно сдружение. Целта е да се управлява по-добре инфраструктурата и да се вършат поправки и рехабилитация на водопроводната мрежа. Повод за изявлението е, че от седмици Перник е в режим на водата, тъй като язовир „ Студена “ е с доста ниски равнища. Заради остарялата водопреносна мрежа се регистрират загуби на вода в размер на към 9 литра в секунда. На днешното съвещание по гледище на Борисов всеки от министрите се регистрира в границите на 3 минути за свършеното през 2019 година.

„ Ще ни коства пари, ще помогнем на града. Да се употребява всеки час. Вина на всеки може да се откри при ръководството на този град. Като виждат, че полицията стартира да се занимава с ВиК, към този момент се уплашиха. Можем ли да ги обединим в едно сдружение, държавно? Помислете и да не ни почнат да ни цъфват по този начин рецесии? Съгласувал съм - да опънем нов магистрален водопровод за Перник, сподели още Борисов.

Според него по този начин щяло да излезе по-евтино, тъй като водопроводната мрежа на Перник била от 50-те години и тръбите толкоз амортизирани, че незабавно се пукали, когато се подаде по-голямо налягане.

Премиерът регистрира, че през годината са свършени доста неща, а българите два пъти са посочили доверието си към ръководещите и на евроизборите, и на локалните избори.

"Виждате какъв брой неща са свършени и какъв брой доста провокации и пропуски сме създали. Трябва да се съсредоточим и да си довършим програмата до дъно. Другите са единствено на думи. Но в случай че погледнем обратно във времето, няма бранш, няма министерство или сфера, в която да са били по-добри “, сподели Борисов и министрите да са мобилизирани, да демонстрират неотстъпчивост, почтеност и бистрота на работата им.

„ Обяснявайте на хората какво се прави, даже да има проблем и пропуски. Защо е пристигнал казусът и какво ще създадем, с цел да го отстраним “, добави министър-председателят.

Той акцентира, че не обикаля да инспектира строителите на пътища, а се любува на свършеното.

"Не ревизирам, веселя се на това, което вършат българските строители. Като психотерапия ми е. Зимата е мека, не спирайте със строителството ", настоя той.

Борисов разгласи също, че на 15 януари тол системата би трябвало да работи. Другата добра вест е, че ще бъдат отпуснати и 2 милиона и 300 000 лв. за Атонския манастир.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР