Премиерът Бойко Борисов поздрави българите по случай Деня на независимостта. 

...
Премиерът Бойко Борисов поздрави българите по случай Деня на независимостта. 
Коментари Харесай

Борисов: Днес продължаваме да градим историята като наследници на прадедите ни

Премиерът Бойко Борисов поздрави българите по случай Деня на независимостта. 

Той уточни, че България е предходна през доста сложни моменти, само че мощният дух постоянно е побеждавал. 

В обръщението си Борисов загатва и идното председателство на Съвета на Европейски Съюз, като показва, че това също е плод на напъните на доста българи през годините. 

Ето и цялото му изказване: 

С надълбоко почитание към българската държавност благопожелавам на всички празника на Независимостта.

България е предходна през доста сложни моменти в историята си, само че мощният дух и волята на народа постоянно са побеждавали неподходящите събития и са давали подтик за развиването ни. С тази сила и желанието да просперираме нашите прародители са се преборили за провъзгласяването на независимостта на България и за превръщането й в равноправна на другите страни. Благодарение на техните старания се издига интернационалният престиж на страната ни. В този ден, чертаещ от 109 години развиването на страната ни, дано изразим своята респект и благодарност към всички, които са отстоявали правото на българския народ и страна на независим избор и са работели за техния културен и стопански прогрес, за преуспяването им.

Днес ние продължаваме да градим историята като наследяваме великите каузи на тези българи и точно по тази причина би трябвало да бъдем още по-отговорни за ориста на идващите генерации. Като самостоятелна страна, част от огромното европейско семейство, България е на прага да стане за първи път в нашата история ръководител на най-силния стопански съюз в света. Всичко това е плод на напъните и работата на доста българи през годините. Нека не ги забравяме и да продължим почтено делото им.

Честит ден на Независимостта!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР