Премиерът Бойко Борисов посрещна в резиденция Евксиноград министър-председателите на Гърция

...
Премиерът Бойко Борисов посрещна в резиденция Евксиноград министър-председателите на Гърция
Коментари Харесай

Премиерът Борисов посрещна Ципрас, Вучич и Дънчила в Евксиноград

Премиерът Бойко Борисов посрещна в резиденция Евксиноград министър-председателите на Гърция и Румъния – Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и президентът на Сърбия Александър Вучич, които ще вземат участие в Четиристранната среща на високо ниво сред България, Гърция, Румъния и Сърбия, оповестиха от държавната осведомителна работа.



Като хазаин на събитието българският министър председател благодари на сътрудниците си за сериозния ангажимент към този трансформирал се към този момент в обичаен формат, чието начало беше сложено още веднъж във Варна през октомври 2017 година Според министър-председателя Борисов фактът, че това е втората среща за миналите шест месеца, е доказателство за продуктивността на този формат, който способства за задълбочаването на районното съдействие и за развиване на добросъседските връзки.

Нашите четири страни споделят общи отговорности за укрепването на сигурността, икономическото развиване и свързаността на района, акцентира българският министър председател пред сътрудниците си преди началото на четиристранната среща. Премиерът Борисов изрази убеденост, че през днешния ден диалозите по плановете от общ интерес ще продължат, по този начин, че в оптимални периоди да се осъществят постигнатите договорености, за застраховане на свързаността, сигурността и стабилността в района на Югоизточна Европа. Според министър-председателя наличието на израелския министър председател Бенямин Нетаняху също ще бъде в полза на ползотворния многостранен разговор.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР