Премиерът Бойко Борисов посрещна министър-председателя на република Корея Ли Нак-Йон.

...
Премиерът Бойко Борисов посрещна министър-председателя на република Корея Ли Нак-Йон.
Коментари Харесай

Премиерът на Корея: Впечатлен съм от икономическия ви...

Премиерът Бойко Борисов посрещна министър-председателя на република Корея Ли Нак-Йон.

Двамата водачи дадоха взаимно изказване.

" Искам да благодаря за гостоприемството на господин Борисов. Около два часа ние разговаряхме на четири очи и споделихме мненията си за разнообразни сфери. Впечатлен съм от икономическия растеж на страната и се надявам корейските вложения да оказват помощ още за това развиване ", разгласи след срещата корейският министър председател.

" Двете страни се договорихме да увеличим съдействието в разнообразни сфери. Помолих господин Борисов да посети Южна Корея допустимо най-скоро. Когато се прибера, дружно с държавното управление ще подготвим визитата му ", разкри Ли Нак-Йон.

" Откриването на Българо-корейската комерсиална камера ще играе значима роля за съдействието и взаимоотношението сред двете страни ", сподели още министър-председателят на Южна Корея.

" Пожелавам доста медали и триумфи на България по време на Зимните олимпийски игри следващата година в Южна Корея. Благодаря на господин Борисов по тази причина, че ми даде да приказвам първи ", заключи Ли Нак-Йон. След

" Надявам се през днешния ден да сложим едно ново начало в съдействието сред България и Южна Корея, защото до момента опитите в тази посока са доста печални ", съобщи от своя страна министър-председателят Бойко Борисов, представен от Пик.

" Приех общителната му покана да отида в Южна Корея. Има смисъл, в случай че подпишем огромни контракти. Корея е водеща в автомобилостроенето, а България е извънредно привлекателно място за градежа на един цех ", посочи министър председателят.

" Истински се надявам районът, от който идва, да се успокои, защото целия свят се тревожи. Има доста какво да си приказваме и във всички други сфери. Моята молба обаче е да се съсредоточим първоначално в две сфери - електроавтомобилите и ай ти технологиите ", разяснява министър-председателят.

" Бог да елементарни починалите в наводнението в Бургас. Разговарях с кмета на Бургас. В разследване на изобилните превалявания има и срутване на земни маси. Създали сме оптимално бързо организация да бъдат преодолени тези стихии ", съобщи Борисов.

" За българските военни летци са дадени стотици милиони. На тях са им обезпечени най-скъпите и най-модерни самолети " Спартан ". Най-скъпите, създадени само за България " Пантери ". Най-скъпите хеликоптери " Кугър ". Сега има процедура за милиарди за нови самолети. В същото време сме дали големи пари за всички браншове в страната, с цел да ги стабилизираме. Нуждаем се от нови влакове и какво ли не още. Моите почетения към неразположението им. Да, времето е неприятно. И мен ме е боязън в същото време да хвърча, само че го върша, когато имам задания. Колкото за българските военни летци е правено, толкоз за никой различен не е правено. И аз се надявам да няма външна интервенция и някой извън да не ги подръчква ", сподели министър председателят. /Марица.бг
файлове PM_PM_Korea (2).JPG тагове корея икиономически ръст
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР