Премиерът Бойко Борисов оцени високо работата на прокуратурата и на

...
Премиерът Бойко Борисов оцени високо работата на прокуратурата и на
Коментари Харесай

За пореден път някои институции ''оглушително'' мълчат

Премиерът Бойко Борисов оцени високо работата на прокуратурата и на службите, разкрили на група за шпионаж в интерес на Русия.

" За следващ път радиомълчанието на някои институции в България е оглушително, когато се нарушава националната ни сигурност от непознати служби. Вече много международни водачи осъдиха дейностите на шпионската мрежа у нас, събираща информация за България, НАТО и Европейски Съюз. Поздравявам българските служби за професионалната работа и за това, че сполучливо пазят страната ни. За следващ път споделям, се постанова и да се афишират за нежелани съветски дипломати и с вчерашната интервенция още веднъж се обръщам към техните ръководители да спрат да шпионстват в България! Дружбата си е дружба, ние постоянно сме показали и в това време да са шпионствали за нашите благоприятни условия в НАТО ", сподели Борисов при посещаване си в Силистра.

" България все по този начин уверено ще отстоява националната си сигурност и евроатлантическа принадлежност - обезпечена от диверсификацията на газовите доставки, модернизацията на армията и от идното присъединение към Еврозоната. Освен това следва през идващите години да получим 60 милиарда лева от Европейски Съюз за възобновяване и развиване. Но тези средства би трябвало да се ръководят и влагат с разсъдък и експертност. Нека хората решат на изборите дали ние благодарение на тези средства да преведем страната през рецесията, или на власт да се върнат нашите съперници - първенци по банкрутиране на банки и прекъсване на еврофондове ", написа по-късно министър председателят във Facebook.

В петък прокуратурата разгласи, че е разкрита група за шпионаж в интерес на Русия, работила в България. Задържани са сегашни и някогашни военни, както и жена с българско и съветско поданство. В нескончаем интервал групата е предоставяла на чиновник в съветското посолство секретна информация от боен и високотехнологичен темперамент, засягаща България, НАТО и Европейския съюз.

Днес в телевизионно изявление основният прокурор Иван Гешев разгласи, че единият от шестимата арестувани за шпионската спекулация е пуснат на независимост под парична гаранция. След като му е повдигнато обвиняване, той е дал показания и е направил признания за активността на групата.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР