Премиерът Бойко Борисов откри новата и модернизирана Професионална гимназия по

...
Премиерът Бойко Борисов откри новата и модернизирана Професионална гимназия по
Коментари Харесай

Борисов откри гимназия за супертехнолигии в Бургас

Премиерът Бойко Борисов откри новата и осъвременена Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в Бургас.

“Имате опция да се обучавате в заведение, което мъчно се вижда и на Запад”, акцентира министър председателят Борисов и добави, че в учебното настоятелство са огромни компании, които ще спомагат за основаване и продажба на IT артикули, направени от учениците.

“През идващите десетилетия би трябвало да бъдем основатели на цифрови устройства. От това зависи дали ще бъдем разрастваща се страна. Тук ще има нововъведения и те ще потеглят от училище”, уточни министърът на образованието Красимир Вълчев при откриването на гимназията.

След ремонта образователното заведение разполага с високотехнологичен кампус по западен пример – с обособени здания и необятен двор, отвън шума и трафика на огромния град. Четирите здания са изцяло актуализирани и осъвременени - с сложени топлоизолация и хидроизолация на стените и покривите, нова дограма, енергоефективно осветяване, нови отоплителни и електрически съоръжения. Вътрешните пространства са ремонтирани, обзаведени и оборудвани с най-модерна техника – компютри, 3D принтер, мултимедийни екрани и интерактивни дъски, система за видеоконферентни връзки, роботизирани системи и други

Учениците ще употребяват най-съвременно цифровизирано образователно наличие, създадено от Microsoft и Гугъл, съчетано с безвредна виртуална среда за образование на всеки възпитаник. Освен компютърни науки, в кампуса ще се учи задълбочено и британски език.

Гимназията по програмиране в Бургас е измежду първите образователни заведения, които внедряват в обучителния развой на своите възпитаници личен хуманоиден робот. Целта е хуманоидът да се образова дружно с учениците на високотехнологичното учебно заведение и да развива своите функционалности с помощта на тях.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР