Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще възложи на директора на

...
Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще възложи на директора на
Коментари Харесай

Щаб от доброволци ще помага в борбата с коронавируса

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че ще разпореди на шефа на Националната работа " Пожарна и спешна сигурност " Николай Николов да образува щаб от доброволци, които желаят да оказват помощ за битка с ковид. Той разгласи това преди обичайния брифинг на Националния действен щаб, който към този момент ще прави изказвания в Министерски съвет и един път дневно - в 17 часа.

Главен комисар Николай Николов разгласи, че има доста оферти от доброволци като сега страната разполага с 3260, които са подготвени да оказват помощ при пожари, отбрана на популацията и превъзмогване на следствията от бедствия. Те са в 233 общини и са ръководени от кметовете.

Посочи, че има потребност от помощ в три посоки, където натоварването е изключително огромно - поддръжка на лечебните заведения, на обществените служби и Регионалните здравни инспекции, които се занимават с доста действия като надзор на карантината, и поддръжка на службите за реда граничните пунктове, регионалните пунктове и други Утре ще има среща на вицепремиера Томислав Дончев със сдружението на общините, на което ще се разиска по какъв начин да се включат искащите да оказват помощ.

Борисов уточни и че ще предложи курсантите, които в този момент не се образоват, също да се включат да оказват помощ, където е належащо.

В отговор на въпрос министър председателят прикани възрастните хора да си останат у дома и разгласи, че разчита в това да ги убедят околните им. Самият той увери, че не е болен, а кашля до момента в който приказва, тъй като е пушил. Обяви, че пробата, изработен през днешния ден, е негативен.

В отговор на въпрос за влизането в църквите по Великден, Борисов разгласи владиците и поповете за доста интелигентни да преценяват което може да се прави и кое - не.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1207)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР