Премиерът Бойко Борисов обяви, че правителството предлага да се удължи

...
Премиерът Бойко Борисов обяви, че правителството предлага да се удължи
Коментари Харесай

Удължават извънредната епидемична обстановка с 15 дни

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че държавното управление предлага да се удължи изключителната епидемиологична конюнктура. Тя ще продължи до 30 юни. Продължаването на изключителната обстановка бе поискано от основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев след разгарянето на огнищата на ковид в Родопите и Сливен.Късно във вторник вечер бе намерено и ново огнище на болестта в шуменския квартал "Изгрев ".

"За да не се стигне до нова ескалация и лечебните заведения да не могат да одобряват пациенти, с 15 дни предлагаме да се удължи изключителната епидемиологична конюнктура. Тя ще продължи до 30 юни. Ако се постанова ще удължим отново. Нищо позитивно не се е случило, нищо друго то месец или два няма. Няма и нищо, което да стресне хората, даже отваряме кината и театрите. Заболелите се усилват. Увеличават се и излекуваните ", съобщи Борисов.

Повишението на заболелите с ковид се дължи на клъстърите – Доспат, Сърница, Ясенец.

"По най-бързия метод ги овладяваме, без да затваряме градовете, без да сътворяваме суматоха и боязън. Дисциплината, дистанцията, дезинфекцията са най-важното, което хората би трябвало да съблюдават в този момент”, сподели още министър председателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР