Премиерът Бойко Борисов обяви, че е съгласен и дори се

...
Премиерът Бойко Борисов обяви, че е съгласен и дори се
Коментари Харесай

Премиерът съгласен да даде Борбата с корупцията

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че е склонен и даже се е договорил с президента Румен Радев дирекция " Антикорупция " да излезе от ДАНС и да отиде в новия Антикорупционен орган. По този метод битката с корупцията по високите етажи, с която звеното се бори, към този момент няма да се управлява от Министерски съвет и да е под шапката на министър-председателя. 

С Радев се видяхме, разговаряхме и се договорихме, че дирекция " Антикорупция " в ДАНС ще отиде към бъдещия Антикорупционен орган. Ръководителят на цялото звено ще се избира и назначава от Народното събрание, по този начин ще е равно отдалечено ", сподели министър председателят в Пазарджик, където откри нов авто цех.

В събота от Бузлуджа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска тъкмо това плюс президентът Румен Радев да избере шефът на звеното за битка с корупцията, а Борисов през днешния ден не пропусна да й отговори: " Сега тя чула-недочула, разяснява ", съобщи Борисов. Премиерът разяснява и изявленията на Нинова от сутринта.

" Чух нещо сутринта, че е говорила, тя на президентски избори не се е явявала и не е спечелила. Малко да бъдат по скромни. Ние на президентски избори не сме се сблъсквали. На парламентарни се явихме и я бихме, имаме с 15 депутати повече ", разяснява Борисов.

Той разяснява и КТБ: " Събориха КТБ в техния мандат. Какви описи желае Нинова на политици, когато тя беше народен представител събориха КТБ. Видяхте стенограмите, очаквайки че има нещо прикрито, а се вижда, че най-острият човек там бях аз. Стига лицемерие.

След половин час Корнелия Нинова беше дала отговор на премиера, само че задочно през Facebook, като го попита от какво се опасява и да не би да е вътре в листата на КТБ. Ето какво написа Нинова в поста си към премиера:

" Г-н Борисов, от стенограмата за КТБ излиза наяве, че без да Ви е грижа за парите на хората, единственото, което желаете, са оставки, т.е. гоните единствено персоналния си и тяснопартиен интерес. Слуховете приказват разнообразни неща за банкрута на КТБ. Единственото публично, институционализирано решение е отчетът на Специализираната прокуратура. Там се споделя, че има облагодетелствани политици. От какво Ви е боязън този лист да се разгласява? Да не би да сте вътре? Що се отнася до президентските избори, че не съм се явила - дадох Ви 24 часа да се кандидатирате и незабавно се изправям против Вас. Да, но не. Страх лозе пази. Относно самостоятелния орган - на едно мнение сме, че членовете му би трябвало да се избират от Народно заседание, само че друго за шефа. Искате да го назначавате Вие. Ние предлагаме президентът да го назначава, с цел да има съвместен надзор сред управляващите. И най-много - Бузлуджа е реликва за стотици хиляди българи. Знам кредото Ви - разделяй народа си и го владей. Моето е - обединявай и развивай ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР