Премиерът Бойко Борисов обяви, че до края на извънредното положение

...
Премиерът Бойко Борисов обяви, че до края на извънредното положение
Коментари Харесай

Мерките не сработиха, подиграваха се на полицаите, ядосва се Борисов

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че до края на изключителното състояние страната ще дава по 650 лева бонуси на служителите на реда, които работят на първа линия и на контролно-пропускателните пунктове.

"За задачата ще са нужни към 10 млн. лв. от хазната. Допълнителни хонорари под формата на "награди " ще получат общо 15 200 чиновници на реда. Предоставянето им стартира още от през днешния ден ", разяснява Борисов.

Според него хората, напуснали София преди празниците с подправени заявления, би трябвало да понесат наказания.

"Хората в София, които съблюдават прецизно карантината, ни се сърдят, че ги пропущаме наопаки. Но в колите има дами и деца, не можем да ги оставим да спят в колите. Какво повече би трябвало да създадат служителите на реда? Да вземат пушки и тояги ли? ", разяснява Борисов.

"Мерките не сработиха, подиграваха се на служителите на реда ", сърдит е още Борисов и уточни, че до този миг не е употребена армията, с цел да не се основава неуравновесеност, само че в случай че армията излезе с шмайзерите, няма "да е красива работа ". Демокрацията си има и права, само че си има отговорности, безапелационен бе министър председателят.

Той акцентира, че се нервира от непрекъснатото запитване за това по кое време ще се разхлабят ограниченията.

"Очаква се петък - събота да станат очевидни резултатите от пътуването по празниците. Едва по-късно ще се мисли за парковете и градинките, като ще се мисли за спомагателни ограничавания - да не се сяда, да не се внася алкохол и други Проблем идната седмица ще бъде и с медицинските експерти, които се заразяват. Нищо не ни сочи към това да бъдем оптимисти. Броят на инфектираните и умрелите не приказва добре. Опасността въобще не е отминала. Катерим се доста стръмно със инфектираните от коронавриус. Големи групи стартират да се разболяват, предизвести Борисов.

Борисов не планува стягане на ограниченията за празниците по Гергьовден, защото това няма да се постанова по естествени аргументи - хората към този момент ще си останат у дома, стреснати от новите случаи на болест, които се чакат.

Във връзка с жестоката злополука, при която почина журналистът Милен Цветков, Борисов съобщи, че е нужна незабавна смяна в законодателството и още по-сурови санкции за дрогираните водачи. "Това е тежък, гнусен, трагичен случай. Отдавна се борим против тези, които карат под въздействието на опиати. А когато ги и смесват, става ужасно ", съобщи министър председателят.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР