Премиерът Бойко Борисов настоява за въвеждане на един месец извънредно

...
Премиерът Бойко Борисов настоява за въвеждане на един месец извънредно
Коментари Харесай

Борисов иска един месец извънредно положение и актуализация на бюджета

Премиерът Бойко Борисов упорства за въвеждане на един месец изключително състояние, както и да се актуализира бюджетът и да се обезпечат спомагателни средства за медицинския личен състав. Това стана ясно от думите му от парламентарната естрада, като преди този момент се организира председателски съвет, на който се разиска въвеждането на ограничавания, свързани с пътуването, ограничение на правото на свободно придвижване, по-строго съблюдаване на обществена отдалеченост и карантина, затваряне на учебни заведения, университети, детски градини, игрални зали, спортни мероприятия, конференции, Извънредните ограничения са по предложение на Министерския съвет.

"Искам да благодаря за председателския съвет, на който имахме опция да присъстваме дружно с сътрудниците от Националния действен щаб. Там близо час и половина детайлно сме ги срещнали с всичко. Разбира се, преди всичко желая да благодаря на всички, които са на първа линия. Доктори, сестри, санитари, ръководители на лечебни заведения, по тази причина което правят и ще продължат да правят в идващите дни. Това е напълно нова среда и те са хора като всички нас ", сподели още Борисов. Според него те би трябвало да бъдат подтиквани с актуализация на бюджета.

"Вчерашният ден беше като бомба на изказвания на всички водачи в света, по всички краища. Мерките, които ние въведохме от 28 февруари, във Франция ще ги вкарат от понеделник, в Германия - от през днешния ден ", добави министър председателят.

Той уточни, че ще желае диалог с ръководителя на Европейска комисия за затварянето на границите. "Ще дадем знак на народа, че в сериозни обстановка може да се сплотяваме. Заедно сме побеждавали в борби. Искаме за един месец това изключително състояние. То ни е нужно, основно, за недисциплинирани хора, които разнасят болести. За места, където примерно,представете си тези, които нарушиха възбраната, безусловно съзнателно отидоха да се веселят и по-късно 14 души са инфектирани. Ние не знаем те с какъв брой още са общували ", акцентира министър-председателят.

Борисов посочи, че колкото повече се изследва една нация, толкоз внезапно се подвига броят на заболелите, а в някои страни жителите просто не са се изследвали и по тази причина няма данни за болни. "През това време те са общували, общували с всички останали. Заради това е нашето искане. През това време, в случай че се наложи два, пет, 10 апарата, имаме задоволително, с хиляди апарати ", съобщи министър председателят.

По думите му в нито една страна нищо друго или повече от нас не са създали. "Следобед ще имаме към този момент издадена заповед тези работни места, които могат - от у дома. Не би трябвало да се затварят гишетата на разнообразни институции, с цел да не сковаваме до дъно общественият живот ", добави Борисов.

Той изясни, че ще има усложнения за стопанската система, най-малко 3 милиарда лв. по-малко щели да влязат в хазната. Затова актуализацията трябвало да е единствено там, където хората са на фронта. Защото става дума за "бактериологична война ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР