Премиерът Бойко Борисов нареди на министрите си да не се

...
Премиерът Бойко Борисов нареди на министрите си да не се
Коментари Харесай

Борисов забрани на министрите да говорят за конфликта между Гешев и президента

Премиерът Бойко Борисов подреди на министрите си да не се намесват и да не разясняват спора сред основния прокурор Иван Гешев и президента Румен Радев. "Това не е наша работа. Имате си дружи ежедневни и доста значими задания, съобщи министър-председателят в началото на постоянното държавно съвещание.

Той акцентира, че за последно е реагирал по адрес на президента за проведените от Радев съвещания за изборния развой. "Не бях поканен, бяха поканили Томислав Дончев. Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите без да ме уведомява мен – за мен това е преднамерено и не е вярно. Няма случай, в който Радев да ми е изискал министри и аз да съм отказал. Но да не ме каниш, да се опитваш да ми дърпаш хората и да казваш, че Борисов не е отишъл. По другите тематики не участваме и не взимаме отношение. Не е наша работа. Като ви питат, това отговаряте. Реагираме единствено когато сме нападнати с неистина ние. И аз го направих ", сподели Бойко Борисов.

Премиерът благодари за получената поддръжка от ГЕРБ и Обединени патриоти по време на четвъртия несполучлив избор на съмнение против неговото държавно управление. "Опитаха се Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да оформят нова коалиция. Прекрасно знаем по какъв начин управляваха при Орешарски. Благодаря на двете обединения в Народното събрание, които поддържаха държавното управление ", означи той.

За еврозоната

Бойко Борисов посочи, че кабинетът желае присъединение към ERM II, тъй като то ще подсигурява, че даже да стане неточност и Българска социалистическа партия да пристигна на власт, няма да падат КТБ и други банки. "Това е значима цел за България, защото участието ни в еврозоната би означавало сигурност на финансова система и би подсигурило страната ни да не е на втора скорост в Европейския съюз ", означи Борисов.

Министър-председателят заяви, че е упълномощил на финансовия министър Владислав Горанов да предложения представители на партиите в Народното събрание, ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова и шефа на Българска народна банка Димитър Радев, с цел да се отстранен всички страхове, които са се насадили в последните дни.

"Питайте и ЕЦБ за всички страхове, които от опозицията се пробват да насаждат, да е нужна ратификация от Народното събрание. За да не кажат, че Горанов и Радев биха могли да взимат сходно решение. Единственото, което вършат тези хора, е да си играят със страховете на хората ", добави още министър председателят.

Планът за Перник

В края на изказването си Борисов разяснява и водната рецесия в Перник. Водопроводът ще коства 26 милиона лв., само че съгласно министър-председателя това е единственият метод перничани да имат вода по-най-бързия метод - в границите на до 40 дни.

Той укори Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, че при тяхното ръководство не са се подменяли водопроводи.

"За да могат да кажат – ето, ние работихме, а когато пристигнаха ГЕРБ и патриотите, това спря. И тогава има потребност да дебатира. Кметът на Перник излезе и им сподели, че от 70 години водопроводът не е сменян. Те излизат и споделят, че ГЕРБ и Оперативна програма сме спрели водата. Това, че 70 години не е ремонтиран ще ни коства 60 милиона за Перник в допълнение, отвън водните цикли, само че ще го създадем. Дават ни период 40 дни. Аз мисля, че в границите на 30 дни би трябвало да обещаем на перничани и да се работи непрекъснато ", заключи Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР