Премиерът Бойко Борисов, министърът на здравеопазването проф. Николай Петров откриха

...
Премиерът Бойко Борисов, министърът на здравеопазването проф. Николай Петров откриха
Коментари Харесай

"Пирогов" се преобрази заради малките герои на България, Борисов пожела на лекарите да стоят без работа

Премиерът Бойко Борисов, министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров откриха ремонтираните Клиника по детска хирургия и Спешно приемно поделение – деца с противошокова зала към УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “. На церемонията участва и американският дипломат Ерик Рубин.

Напълно актуализирани са Клиниката по детска хирургия и незабавното приемно поделение за деца на "Пирогов ". Те не са били ремонтирани от откриването им през 1964 година

Ремонтът продължи повече от година и половина. Министерството на здравеопазването отпусна 2.5 млн. лева за главен ремонт и ново здравно съоръжение.

Парите за интериора и по-приветливата конюнктура обаче са пристигнали посредством самодейността на Фондация "Америка за България” – "Малките герои ". Кампанията им събра 400 хиляди лева, а с парите е направена приказна и гостоприемна среда за децата и техните фамилии.

Здравният министър подсети какъв брой значимо значение има „ Пирогов “ в лекуването на децата. По думите му, подобренията демонстрират ясно какво цели държавното управление, съобщи кореспондент на novini.bg.

„ Няма значение кой какъв брой е дал, значимото е да е от сърце “, разяснява министър председателят Борисов по отношение на даренията за реконструкцията на „ Пирогов “. „ Това е мястото, където идват най – тревожните хора, няма човек, който да не е минал от тук “, добави той и подсети, че постоянно, когато се случи нещо на някое дете, целият свят е отговорен на родителите му. И по тази причина, по думите му, задачата е изискванията да са по-приветливи.

Премиерът пожела на лекарите от Клиниката по детска хирургия и от Спешното приемно поделение – деца с противошокова зала към УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ да нямат клиенти и да стоят без работа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР