Премиерът Бойко Борисов коментира решението на NOVA да не излъчи

...
Премиерът Бойко Борисов коментира решението на NOVA да не излъчи
Коментари Харесай

Борисов: Да проверят - ако е истина, ще дам оставка

Премиерът Бойко Борисов разяснява решението на NOVA да не излъчи предаването "Часът на Милен Цветков " от 25-и юни, преди съвещанието на държавното управление в сряда.

"Пуснете всички проверяващи. Имате прелестни проверяващи публицисти. Да отидат да ревизират и в случай че е истина, ще дойда и ще си оставя там оставката. Но не издевателствайте по този начин върхи мен - или е цензура, или е автоцензура. Няма какво да се прикрива в моята активност ", безапелационен бе министър председателят.

Позиция на NOVA

Междувременно и във Фейсбук той разяснява, че нито той, нито екипът му са оказвали интервенция в публицистичната политика на NOVA или на която и да е медия.

Той моли да се обясни истината с неизлъченото предаване и да спре намесата на името му.

Темата разясниха и от Българска социалистическа партия в Народното събрание.

"Ние постоянно чуваме една теза. Изразител стана и самият министър председател - че свободата на словото била отговорност на самите публицисти. Според мен това е съвършено доказателство за обстоятелството, че главната цензура от нас има политически учредения ", съобщи Александър Симов от Левицата.

Нова телевизия декларира, че не се оказва напън върху продуцентските решения и публицистичната политика на медията постоянно е била самостоятелна. NOVA, като виновна медия, не може да бъде пропагандатор на подправени вести, тъй като пази професионалните правила на публицистиката. Реакцията против разпространяването на подправени вести не може да бъде определяна като цензура или автоцензура.

NOVA се опълчва на опитите самостоятелни редакторски решения на медията да бъдат употребявани за политически цели. Отстояваме правилата на професионалнато журналстика, тъй като свободата на словото е и отговорност.

Вчера Nova Broadcasting Group съобщи:

"Епизодът от "Часът на Милен Цветков " на 25-ти юни не е излъчен, тъй като не дава отговор на стандартите на малкия екран за обективност, правота и баланс на гледните точки.

Ръковоството на медията показва, че "Високите условия към работата на публицистите са гаранция за качество, на което NOVA държи без изключение. "

Nova Broadcasting Group поддържа и ще продължи да отстоява в своята активност публицистичната си самостоятелност, съобразена със закона, етичните и морални правила и положителните професионални практики.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР