Премиерът Бойко Борисов изрази увереност, че през юли 2019 г.

...
Премиерът Бойко Борисов изрази увереност, че през юли 2019 г.
Коментари Харесай

Борисов сигурен: През юли ще влезем в чакалнята на еврозоната


Премиерът Бойко Борисов изрази убеденост, че през юли 2019 година България ще влезе в чакалнята на еврозоната и регистрира положителните стопански индикатори на страната.

"Тази година ще финишираме с над 120 милиарда лева Брутният вътрешен продукт. Очаква се тази година държавният дълг на България да стане 17,5%, което ще бъде най-ниският в Европа. Ръстът на стопанската система е най-стабилен. За първи път износът за Германия е доста огромен. И не аз, а представител на "Конрад Аденауер " сподели, че Брутният вътрешен продукт на страната в миналото е бил 7,5 милиарда $ – какво можеш да направиш с подобен Брутният вътрешен продукт? Бюджетите ни са на остатък, растежът на контрабандата е под 5%, безработицата е под 5% - единствено тези, които не желаят да работят, не работят, голям фискален запас, златен запас, и съм сигурен, че през юли 2019 година ще влезем в чакалнята на еврозоната. Което подсигурява на вложителите, че стопанската система е постоянна и няма да банкрутират банки. Така Европа има образец по какъв начин страна от Източна Европа може да бъде страна за образец ", сподели министър-председателят по време на честването на 25-годишния празник на Фондация "Конрад Аденауер " в България, представен от "Фокус "

Той регистрира и че "перфектно работи съглашението с Турция " и че няма мигранти.

"Имате една страна на изток, която като дисциплинираност е радикално противоположна на Гърция, имате защита на границите, по-добри от на Виктор Орбан, и не създаваща никакъв проблем, тъй като със съседите сме се разбрали. Така че през тези години, в които сте харчили парите на немските данъкоплатци – те са се върнали неведнъж ", уточни Борисов.

"Със събраните пари от контрабандата увеличихме учителските заплати, повишихме приходите. Демокрацията дава правото на промяна на управниците, само че няма да позволим на Българска социалистическа партия още веднъж да банкрутират банки и ние да им ги оправяме. И от фондацията не са прави, че Държавна сигурност си е отишла. Напротив – в този момент са децата и внуците на Държавна сигурност. Даже по-силно работят в този момент. Но ние сме демократи и одобряваме тези неща с усмивка ", разяснява Борисов и уточни, че си е извършил всички задължения, поети преди 10 години, и в този момент има подредена страна.

Той благодари на фондацията и за оценката за българското европредседателство.

"То не е на Борисов, на ГЕРБ, на държавното управление. То е на България. Цял свят призна, че може би е най-хубавото европредседателство в последните години. И освен в чисто техническо отношение, а тъй като сложихме на масата една от най-трудните тематики – Западните Балкани ", уточни Борисов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР