Премиерът Бойко Борисов е призовал лидерите на страните от Западните

...
Премиерът Бойко Борисов е призовал лидерите на страните от Западните
Коментари Харесай

Борисов призовал лидерите на Балканите да спрат с определението Велика за държавите си

Премиерът Бойко Борисов е призовал водачите на страните от Западните Балкани отсега нататък да не употребяват определението " Велика " за името на страните си. Това е станало по време на неофициалната среща посред им в София, заяви министърът за българското европредседателство Лиляна Павлова пред бТВ.

По думите й България и Австрия са се договорили тематиката за разширението на Европейски Съюз към Западните Балкани да не слиза от дневния ред по време на австрийското председателство през втората половина на 2018 година Заедно с Австрия ще създадем общо едногодишно председателство по тематиката за Западните Балкани, сподели Павлова.

Представители на частния бранш на срещата са настояли за въвеждане на единна система за тол такси в района за улеснение на трафика и за възстановяване на граничния надзор с съвременни системи, добави тя.

Павлова увери, че подготовката за българското председателство в действителност е завършила на 1 декември като остават дребни проби на инсталация. Срещата в четвъртък в НДК можело да се назова " генерална подготовка ", в това число на системите за сигурност, уточни тя.

Бюджетът за поправки и техника в размер на 75 млн. евро не е надхвърлен, увери Павлова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР