Премиерът Бойко Борисов е получил покана за среща с американския

...
Премиерът Бойко Борисов е получил покана за среща с американския
Коментари Харесай

Тръмп кани Борисов на среща

Премиерът Бойко Борисов е получил покана за среща с американския президент Доналд Тръмп. Това стана ясно от думите му по време на районната политическа академия на ГЕРБ - Стара Загора в събота. Премиерът употребява случая, с цел да мине и през Пловдив. Той инспектира строителството на Асеновградско шосе, като бе разведен по трасето от регионалния шеф Здравко Димитров. Там първият слой асфалт към този момент е положен, а сега се работи по двете кръгови придвижвания на правата и пътните връзки. Премиерът съобщи за следващ път, че шосето е предпочитано за кабинета.   

Пред актива в Стара Загора Борисов приказва главно за българското европредседателство и триумфите на държавното управление във външната политика. Получихме доста топло и благо писмо от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, в което акцентира, че НАТО доста разчита на България. Предлага да се забележим в скоро време на тематика Западни Балкани, съобщи Борисов.  

В момента България приготвя следядреното съглашение, зад което застанаха Европа, Турция, Русия.  Не знам за какво Съединени американски щати  решиха да излязат от нуклеарната договорка с Иран. Но обстановката в Близкия изток също по никакъв начин не е добра - въздушни удари, жертви. Надявам се, че и в тази посока ще създадем нужното, няколко стъпки сме подготвили, само че чакаме да минат всички по надлежния ред, сподели министър председателят.

Борисов дефинира като подправена вест изказванието, че той управлява медии в България, а в страната ни няма независимост на словото. В присъщия си жанр той стартира вероятни промени като това пощите да поемат разпространяването на печата и да бъде спряно каквото и да е държавно финансиране за медиите. 

”Надявам се в Народното събрание да се вдигне тази тематика с медиите и да се завърши - в случай че би трябвало, никакви държавни пари за никого или да идват да им създадем лотария, както за визитата с папата. Защото и това е подправена вест - кои медии въобще можем ние да направляваме? Затова никакви държавни пари - би трябвало да забележим най-хубавия модел и подобен да бъде. 

И на министър Московски ще му кажа - в случай че имат проблем с разпространяването, пощите да вземат да ги популяризират. Сега всичко е във Facebook, в хиляди уеб сайтове. Но огромна част от тях пишат толкоз подправени неща, че човек може да полудее. Добре че не ги чета, само че все ще се откри някой да ми каже: " Бе ти разбра ли? “. Това най ме вбесява, не желая да ги знам, имаме си задоволително работа да си вършим “, съобщи Борисов по време на районната политическа академия на ГЕРБ в Стара Загора. 

Борисов вкара в графата ”фалшиви вести ” и информациите, че е допустимо да подаде оставка след края на българското ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз. ”Другата подправена вест, която се популяризира, е, че очаквам да мине председателството, с цел да дам оставка ”, сподели Борисов. 

”Държавата в никакъв случай не е била с толкоз положителни параметри, колкото в този момент. Растат приходите, най-ниската безработица. Първият мандат като дойдохме, бяха 12-13% безработица. Расте Брутният вътрешен продукт, порастват приходите “, акцентира Борисов. 

Премиерът опроверга и мнения на анализатори, които видяха рецензия към него в програмната тирада на френския президент Еманюел Макрон по-рано тази седмица. 

”Някой написал, че Макрон се обърнал към мене да бързаме с промените. 
Нищо сходно не е споделил френският президент, тъкмо противоположното. Понеже доста ги е гняв, че специфичен посетител в Брюксел на срещата на Франция, Германия, Холандия, Белгия е Борисов, а в Германия се срещаме президентът Макрон и аз - отново им е неприятно и дай да почваме с подправените вести.  Малко най-малко да имаха срама ”, възмути се  Борисов.  

”Интересът към нас - България, и към Балканите е реалност с помощта на нашата работа и всички го признават, бе безапелационен министър председателят. 

В частта от речта, отдадена на промените, от които съгласно него има потребност Европейският съюз, Макрон загатна и името на българския министър председател Бойко Борисов, което се трансформира в акцент на информациите в българските медии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР