Премиерът Бойко Борисов да подаде оставка, защото неговото управление отдалечава

...
Премиерът Бойко Борисов да подаде оставка, защото неговото управление отдалечава
Коментари Харесай

Демократична България поиска оставката на Борисов

Премиерът Бойко Борисов да подаде оставка, тъй като неговото ръководство отдалечава България от европейските полезности. Това обръщение, подкрепено с причини, насочиха от обединяване " Демократична България " по време на изключителна конференция.
Председателят на политическата мощ Христо Иванов обърна внимание, че в Европейския съюз е почнало образуването на едно ядро към еврозоната и новата самодейност за взаимна защита, което ще взима решенията, само че България няма да е в него.
По думите му европейските сътрудници са съгласни в България да се организира едно европредседателство, само че когато става въпрос да включат страната в идващите кръгове на доверие, каквито са еврозоната и новата отбранителна самодейност, те демонстрират, че нямат доверие в ръководството. Според Иванов на Борисов му се споделя от Европейски Съюз, че ръководство, което отхвърля да реформира правораздаването, защитата и банките си, няма място в ядрото на съюза.
Борислав Сандов , който е съпредседател на " Зелените ", съобщи, че през вчерашния ден на съвещанието на Министерския съвет са се взели няколко неприятни за страната решения и по тази причина е нужна оставката на Борисов и нови избори. Като такова решение той уточни анулацията на мораториума върху градежа на АЕЦ " Белене ", който беше натрапен през 2012 година от първия кабинет на Бойко Борисов.

" Покрай абсурда с острова на Борисов мина основното решение за АЕЦ " Белене " и се отваря скица за източване на милиарди обществени средства за реализиране на един безусловно непотребен план ", сподели още Сандов.
Той обърна внимание и върху изпращането на вицепремиера Валери Симеонов на сесия на ЮНЕСКО в Бахрейн, на която страната ни щяла да изиска понижаване на размера на естествен парк " Пирин ". Според Сандов настояването е подкрепено единствено от Танзания, Ангола, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Куба и Китай – " страни, които са доста надалеч от демокрацията ".
" Нито една страна от Европейски Съюз не е подкрепила предлагането. Надявам се, че тази корекция няма да мине, само че това е сигнал, че България се отдалечава от европейските полезности ", добави той.
Председателят на ДСБ Атанас Атанасов сподели от своя страна, че протичащото се с вота на съмнение в Народното събрание е доказателството за обезличаването на институцията. Той обърна внимание, че по време на дебатите нито един народен представител от ГЕРБ не се изказал, а ръководителят на комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов, който е и ръководител на парламентарната група на ГЕРБ, е приказвал, само че отвън пленарната зала.
От Българска социалистическа партия пък въобще не сложили въпроса за отсъствието на премиера от залата. Според Атанасов най-важният претекст във вота на съмнение, който е за несправяне по тематика " Сигурност ", липсвал, а той е за " заграбването на системата от сарайския кръг ".
Атанасов добави, че когато би трябвало да избират членове на Висшия правосъден съвет, съпротива и ръководещи нямат разлики и са дружно в пленарната зала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР