Премиерът Бойко Борисов беше награден от президента Мило Джуканович с

...
Премиерът Бойко Борисов беше награден от президента Мило Джуканович с
Коментари Харесай

След визитата на Борисов: Развиваме енергийни и транспортни проекти с Черна гора

Премиерът Бойко Борисов беше награден от президента Мило Джуканович с най-високото държавно отличие - медал Черна гора с лента. Транспортната и енергийна съгласуваност на Балканите, европерспективата на Черна гора и партньорството на двете страни в НАТО бяха акцентите в диалога му с премиера Душко Маркович и с ръководителя на Скупщината Иван Брайович.


Душко Маркович посрещна Бойко Борисов с военни почести и благодари за цялостната поддръжка на страната ни за евроятлантимеския път на Черна гора, за политическата и експертна помощ и за съответните начинания в посока Западни Балкани направени по време на българското европредседателство и срещата на върха в София.
Душко Маркович, министър- ръководител на Черна Гора: Усилията на премиера Борисов и неговото държавно управление доведоха до приемането на политическа декларация в София, която даде на страните кандидатки ясна европейска вероятност. Сега всичко към този момент зависи от нашите качества да осъществяваме прогрес.
До края на годината Черна гора би трябвало непременно да затвори двете значими глави околна среда и конкуретноспособност и тогава ще има действителен късмет за скорошно участие уточни Бойко Борисов. След това, от началото идната година стартира акцията за евроизборите.
Бойко Борисов, министър-председател на Република България: В доста от страните страхът от Балканите е доста огромен и няма да е съвременно и политически комфортно да се слагат тези тематики.  Бойко Борисов беше награден с най-висшето държавно отличие на Черна гора Бойко Борисов беше награден с най-висшето държавно отличие на Черна гора
Министър-председателят Бойко Борисов бе награден с медал "Черна гора " с лента от президента на страната Мило Джуканович. Най-висшето държавно отличие...

Двамата министър председатели бяха на едно мнение, че транспортната съгласуваност сред страните от района е от стратегическа значимост за икономическия им прогрес.

Бойко Борисов още веднъж стартира концепцията част от изплащането на заемите, които интернационалните финансови институции биха могли да провиснал за свързаността на Балканите, да става посредством въвеждането на тол системи и таксите за прилагане на пътищата в района да бъдат уеднаквени, с цел да може прекосяването през КПП-тата да се улесни оптимално и Балканите да станат мощна икономическа зона.

Наред с инфраструктурните планове, от българска страна пристигна концепцията за нов стратегически план, а точно да бъде основано смесено сдружение сред България и Черна гора от алегорично присъединяване в нуклеарната ни центарала до транспорт на електрическа енергия в това число и към Италия през подводния кабел, който се построява с Черна гора.
Бойко Борисов, министър-председател на Република България: Мисля, че това би бил един доста добър, работещ, печеливш план.
През идващите месеци може да подготвим една сходна конструкция, сподели още Бойко Борисов и добави, че това ще е един балкански план с присъединяване на всички страни, които имат интерес.
Бойко Борисов, министър-председател на Република България: Стига за мигранти сме говорили към този момент, да приказваме за преместване на туристи, сила, бизнес. Омръзна ми 3-4 години в Европа единствено приказваме за мигранти.
Черногорският Президент Мило Джуканович връчи най-висшето държавно отличие на българския министър председател в символ на признателност за поредните му старания и поддръжката на страната ни за европейската вероятност на Черна гора.

Каза му, че като министър председател е поставил един самобитен отпечатък в двустранните връзки, а Бойко Борисов одобри премията с думите, че това е оценка за България.
 Премиерът Бойко Борисов е на публично посещаване в Черна гора Премиерът Бойко Борисов е на публично посещаване в Черна гора
В държавната резиденция Вила Горица в столицата Подгорица министър председателят Борисов беше посрещнат с военни почести от своя черногорски сътрудник Душко Мар...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР