Премиерът Борисов се срещна със семейството на починалото 3-годишно дете

...
Премиерът Борисов се срещна със семейството на починалото 3-годишно дете
Коментари Харесай

Бойко Борисов за случая с починалото дете: Трябва да има възмездие

Премиерът Борисов се срещна със фамилията на умрялото 3-годишно дете тази заран преди съвещанието на Министерския съвет. Веднага по-късно той изиска от здравния министър Кирил Ананиев да в профил шефовете на трите лечебни заведения, забъркани в тази ситуация с умрялото 3-годишно дете.


Премиерът Бойко Борисов влезе с половин час забавяне на съвещанието на кабинета поради среща, която организира преди този момент с родителите на умрялото дете.

Видимо смутен и ядосан след срещата той разпореди на здравния министър до края на прокурорската инспекция и правосъдно медицинските експертизи неотложно да в профил шефовете на педиатрията, болница Лозенец и Пирогов както и всички останали забъркани по случая.
Бойко Борисов: Следователите са влезнали, иззели са записи, разпитали са родителите, разпиталите са очевидците, предписания, документи, тъй като, в този момент мога да го кажа, тъй като към този момент процесуално е конфискуван записа, родителите са снимали безусловно в какво положение е детето и то дълги записи. Те са снимали по какъв начин се държат секретарките на шефовете на лечебни заведения и просто съм покъртен от това. Затова са ми толкоз внезапни решенията.
Поръча също да се приказва с прокуратурата за медицинските експертизи да се употребява Военно здравна академия, тъй като там по думите му са едни от най-хубавите лекари.

Бойко Борисов: Трябва да има отмъщение. От наша страна това, което би трябвало да се направи - да бъде направено през днешния ден. Това безсърдечие, да гледат детето и да го... Разстроих се. Незабавно да се махат от там до момента в който свършат инспекциите и се намерят отговорни.

Премиерът Бойко Борисов разяснява и точка от дневния ред на днешното държавно съвещание,която планува отпущането на 6 млн и 700 хиляди лв., с цел да бъдат платени налозите на болница Лозенец.
Бойко Борисов: Само отпускаме пари,само плащаме, Ананиев, и резултатът е разплакани родители при мен.
Министър-председателят подсети и за останалите милиони вложени от страната в детски отделения и в опазването на здравето като цяло.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР