Премиерът Борисов не се яви на заседанието по делото, което

...
Премиерът Борисов не се яви на заседанието по делото, което
Коментари Харесай

Борисов не се яви на делото, което Манолова заведе срещу него за клевета

Премиерът Борисов не се яви на съвещанието по делото, което Манолова заведе против него за клюка. Следващото съвещание е планувано за 9 март 2021 година от 9:00 ч.

Това заяви ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова пред екип на ТВ " Евроком ". 

Най-вероятно забавянето на делото се дължи на нежеланието на Бойко Борисов да бъде наказан преди идните парламентарни избори. Трябва да има правдивост. Не може министър председателят, в ефира на национална телевизия, да лъже и да приказва клюки против главния си конкурент на изборите, съобщи Манолова и напомни, че става дума за локалните избори в София, когато тя беше главен конкурент на претендента на партията на Борисов – Йорданка Фандъкова.

Адвокатът на Манолова Минчо Спасов съобщи, че се очакваше през днешния ден съдът да се произнесе по настояването ни Борисов да се яви в залата и да стане ясно дали той, или неговият учредителен секретар лъже в своите показания и изказвания. От деловодството обявиха, че отлагането, евентуално, е поради отсъствие на вещото лице, в тази ситуация – министър председателят Борисов.

Той добави, че има несъгласия сред изказванията на Борисов и показанията на организационния секретар на ГЕРБ и основната редакторка на ПИК, които са очевидци в отбрана на Борисов.

Ден преди втория тур Борисов наговори куп неистини, в това число, че съм се срещала с роми във Волуяк и че Галеви са помагали в акцията ми. Преди парламентарните избори Борисов би трябвало да получи неоправдателно решение, с цел да е ясно, че по време на идващите избори не може да си разрешава сходни безобразия, сподели още Манолова.

Няма ден, в който „ Изправи се.БГ “ и другите демократични субекти, които ще вземат участие в изборите, да не са плюти от Борисов и неговата клика. Ясни са връзките му с кафявите медии. Главната редакторка на ПИК е главен очевидец по делото в отбрана на премиера. Очаквам Борисов да избяга и от делото на 9 март, акцентира ръководителят на „ Изправи се.БГ “.

Тя добави, че измежду главните цели на Гражданската платформа е същинска правосъдна промяна, с която законите да важат и за властта
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР