Премиерът акад. Николай Денков посети държавната болница Д-р Стамен Илиев“

...
Премиерът акад. Николай Денков посети държавната болница Д-р Стамен Илиев“
Коментари Харесай

Денков присъства на изписването на първото бебе за 2024 година в Монтана

Премиерът акад. Николай Денков посети държавната болница „ Д-р Стамен Илиев “ в Монтана и даде обещание поддръжка за децата и учениците. Той прегледа отделенията по акушерство и гинекология, и по неонатология, видя първото бебе в града за годината Александра и съобщи, че държавното управление ще продължи целенасочената си поддръжка за бебетата и децата.

„ Вече започнахме с безплатните детски ясли и градини в бюджетите за 2023-та и 2024 година, през идващите години тази политика ще се постанова и ще отделяме от ден на ден средства за децата и учениците, което е изключително нужно за Северозападна България “, сподели министър председателят.

Област Монтана е една от най-засегнатите от демографската рецесия. Правителството създава проект за деяние и политики за справяне с казуса както на национално, по този начин и на локално равнище, показаха още от държавната пресслужба.

Първото бебе на Монтана се роди в 10:00 часа на 2 януари. Бебето е момиче, наречено е Александра, тежи 3870 грама и е с растеж 53 сантиметра. Началникът на отделението по неонатология доктор Антоанета Блажева заяви, че през предходната година в болничното заведение в Монтана са родени 726 деца, а спрямо 2022 година има понижение с 20 деца. Около 60 от родените през 2023 година бебета са с родители, които са отвън района на Монтана. Радващо е, че родените с проблеми деца към този момент са по-малко спрямо преди, съобщи доктор Блажева.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР