Премиерът акад. Николай Денков обяви, че Украйна е отправила запитване

...
Премиерът акад. Николай Денков обяви, че Украйна е отправила запитване
Коментари Харесай

Премиерът: Украйна е проявила интерес към реакторите от „Белене“

Премиерът акад. Николай Денков разгласи, че Украйна е отправила питане за реакторите от „ Белене “ още през предходната година.

„ Аз се поинтересувах какво е свършено още, когато встъпих. Оказа се, че служебното държавно управление не е придвижило въпроса “, разгласи той по време на живото лъчение от Министерски съвет по Фейсбук, където той дава отговор на заложени му въпроси от жители и публицисти. Денков разясни, че през днешния ден ще се подпише меморандум с Украйна в областта на енергетиката. Това ще стане факт при визитата на президента Володомир Зеленски у нас.

По думите му политическата среда е сложна, само че министрите му за няколко дни си влезнали в работата: „ Това, което се опитваме да изградим е екипна работа “.

Премиерът настоя, че в бюджета за 2024 година ще има нарастване на минималната заплата, само че пари за скок на заплатите на служителите на реда няма да има.

„ Не е методът хората да стоят под прозорците, с цел да има заслужено систематизиране на бюджета. Това зависи от браншовите организации, синдикатите и отрасловите министри “, сподели той във връзка желаното нарастване на заплатите от страна на униформените и напомни, че предходната година е имало покачване и то е било 20%.

Той разяснява, че даже и да чуе „ сирени “ от полицейски митинг под прозорците на Министерски съвет, няма да се впечатли, защото това са опциите на бюджета.

„ Не се разисква концепцията за въвеждане на напредничав налог. Целият ни фокус е върху това да се изсветли сивата стопанска система. Имаме да вземем за пример концепция в бюджета – в случай че не в издадат записка, до не плащате в заведението. Такава мярка бе приложена Гърция преди години и докара до позитивен резултат. Не единствено министър председателят, а всеки един ще стане от масата в този случай. Доколкото видях, даже ресторантьорите одобриха тази концепция. Друго предложение е заплатите да се заплащат напълно по банков път “, сподели Денков.

Министър-председателят призна, че са се забавили с назначението на регионалните шефове: „ Ще изчакаме още малко, към момента се изчакват сътрудниците от ГЕРБ “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР